Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 3:2 SNPletka získal v nájezdech Plzni proti Zlínu mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pletka 1 : 0
7. Čajánek 1 : 1
47. Johnson 2 : 1
59. Čajánek 2 : 2
70. Pletka (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně využili i potřetí ve čtvrtfinálové sérii extraligy se Zlínem domácí prostředí a po výhře 3:2 po samostatných nájezdech se ujali vedení 3:2 na zápasy. Zlín dokázal v zápase dvakrát díky kapitánovi Petr Čajánkovi vyrovnat, ale v rozstřelu rozhodl Václav Pletka. Indiáni mohou v pondělí ve Zlíně rozhodnout o postupu do semifinále.

Článek

Plzni se vrátil do sestavy obránce Hanzlík a kouč Jelínek po dvou porážkách ve Zlíně prohodil centry první a druhé formace Straku s Kovářem. Zlínský trenér Rostislav Vlach i přes dvě vychytané výhry nezařadil do branky opět Horčičku, ale přednost dostal Sedláček, jenž stál v brance při obou prohrách v Plzni v sérii.

Hned v úvodu mohli získat hosté kuriózně vedení, když po nahození ze středního pásma vypadl Svobodovi kotouč za záda, ale Plzeňští situaci vyřešili. Ve čtvrté minutě naopak Indiáni udeřili, když už po vypršení Galvasova trestu našel Vykoukal volného Kováře, po jeho střele zůstal puk za Sedláčkem a Pletka jej dorazil do odkryté branky. Následně hru na několik minut přerušily potíže s časomírou, které už měli plzeňští pořadatelé v prvním utkání série.

Zlín pak po Vykoukalově faulu a Marušákově vyhození puku do hlediště měl na 85 vteřin přesilovku pěti proti třem a po Galvasově střele vyrovnal Čajánek, jenž nadvakrát dorážel před Svobodou. V pokračující výhodě ještě nebezpečně tečoval po Galvasově nahození Melenovský. Další průběh úvodní části velké šance nepřinesl. Přes další potíže s časomírou na kostce nad ledem hra pokračovala a hlasatel hlásil průběžně čas.

V druhé části v oslabení při Frolově trestu tvrdě dohrál ve středním pásmu Dvořák Čajánka, kterého šel mstít Řezníček a popral se s plzeňským útočníkem. Sedláčka pak otestovali Vlasák a Kratěna. V 31. minutě na druhé straně sice skončil po Důrasově teči puk v plzeňské brance, ale hrál přitom vysokou holí. Další možnost hostů měl Roman Vlach, jemuž se ale střela nepovedla. Za domácí nevyužili šance v přesilovkách Kovář a Pletka, který se k ní dostal při 41 vteřin trvající přesilovce Plzně pěti proti třem.

Do závěrečné části stáhl domácí trenér Jelínek sestavu na tři útoky a zamíchal jejich složením. Plzeň měla tlak, ale Sedláček odolával. Ve 44. minutě navíc málem chytře skóroval zlínský Köhler. Na druhé straně sice neuspěl Pitule, ale ve 47. minutě už domácí šťastně skórovali. Duda našel volného Kováře, jehož zakončení sice Sedláček pokryl, ale padající bek Řezníček do zlínského gólmana vrazil a puk skončil za brankovou čáru. Sudí Hribik s Minářem si ještě situaci ověřili u videorozhodčího.

Domácí nevyužili k pojištění náskoku dvě přesilovky a Zlín vyrovnal v power play, kdy po sérii šancí hostů překonal Svobodu Čajánek a svou šestou trefou v sérii vyrovnal svou střeleckou bilanci z celé základní části. V nastavení další Čajánkovu šanci Svoboda kryl, Sedláček také při šancích Plzně odolal. V nájezdech se trefil ze šesti exekutorů jen Pletka a Plzeň mohla slavit další dílčí úspěch.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Pletka (Jan Kovář, Vykoukal), 47. Johnson (Jan Kovář, Duda), rozhodující sam. nájezd Pletka - 7. Čajánek (Galvas), 59. Čajánek (Leška, Veselý). Rozhodčí: Hribik, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Dvořák, Frolo - Řezníček všichni 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7049. Stav série: 3:2.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Modrý, Dan Růžička, Marušák, Frolo, Kaberle - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Petruška - Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.
Zlín: J. Sedláček - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček, od 35. navíc Valenta - Honejsek, Čajánek, Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice