Hlavní obsah

Vyřadí Kometa senzačně Spartu? Přece nás nemůže porazit třikrát za sebou, odmítají to Pražané

Praha

Suverénní vítěz základní části se už během čtvrtfinále dostal do úzkých. Hokejová Sparta podruhé nezvládla domácí zápas proti brněnské Kometě a před šestým pokračováním série stojí na hraně propasti. Pokud Holešovičtí v pondělí nedokáží v moravské metropoli vyhrát, sezóna pro ně skončí až překvapivě brzy. „Nemůžou nás snad porazit třikrát za sebou,“ zdráhá se pomyslet na černé myšlenky obránce Jaroslav Kasík.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Brna se radují z branky na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Před Kometou měli před startem série patřičný respekt. Věděli, že rozjetý soupeř z předkola může činit daleko větší potíže, než by se na první pohled mohlo zdát. Sparta sice suverénně proplula základní částí, na Kometu ale stále ne a ne najít recept. Sobotní páté utkání, které Pražané prohráli 1:3 a v sérii tak vydřela třetí výhru Venerova družina, toho bylo ukázkovým důkazem.

„Brno hraje dobrý hokej, hodně do těla, fyzicky náročný styl. Těžko se proti tomu prosazujeme. V jednom zápase nám to teda ulítlo, dali jsme pět gólů, jinak to ale byly vyrovnané řežby,“ uvědomuje si sílu Komety sparťanský zadák Jaroslav Kasík. „Hrajou dobře v obraně, máme problémy se prosadit. A když už se dostaneme do šance, neřešíme to dobře. V tom je potřeba přidat,“ přidává se kapitán Michal Broš.

Se stylem Komety se nemůžou popasovat

„Zatím se s tím jejich stylem nemůžeme popasovat. Nedostáváme se moc do přečíslení, nedostáváme se do tlaku, nemáme ultra tutovky. Těžko se přes ně prostě prosazujeme,“ doplňuje brankář Martin Falter, který v sobotu zaskočil za indisponovaného Tomáše Pöpperleho. A ačkoliv spoustu tutovek Komety pochytal, k vítězství to stejně nestačilo. „Nebyla sranda jít v rozehraném play-off do branky, ale snažil jsem se připravit co nejlíp. I když jsem nepodal špatný výkon, netěší mě to,“ mrzela jej prohra.

Sparta přitom zápas rozehrála více než skvěle. V osmé minutě se dostala do vedení, což během série dosud nezažila. Vždyť v prvních čtyřech zápasech pokaždé jako první skórovalo Brno. „Bylo to povzbuzující, ale pak jsme se nevyvarovali chyb. A zase se to vrátilo do starých kolejí. Že jsme dali první gól je sice fajn, ale je třeba na to navázat druhým a třetím,“ říkal Falter.

Klíčový moment zápasu pak nastal v poslední minutě druhé části za stavu 1:1. Třetina se už víceméně dohrávala, když sparťané propadli v útočném pásmu a Kometa je za to po rychlém brejku ztrestala druhým gólem. „Místo abychom bránili, spíš jsme se tlačili dopředu. Oni nám z toho ujeli dva na jednoho a dali gól. Pak už jsme to nedokázali obrátit,“ nechápal Kasík.

Rozhodla Dlouhého trefa

„Stoprocentně to rozhodlo. Poslalo nás to lehce do kolen. Ve třetí třetině už jen Brno vyhazovalo puky o prkna ven ze třetiny a my jsme se tam nemohli dostat,“ věděl i Falter, kde se zápas lámal. „V koncovkách třetin musíme být chytřejší. Tentokrát jsme byli blbí a je hodně špatný, že se nám to v sezóně nestalo poprvé. Zvlášť v play-off je to obrovská chyba,“ kroutil hlavou Broš.

Sparta tak prohrává v sérii 2:3 a jakékoliv další zaváhání pro ni znamená konec sezóny. V pondělí navíc bude mít výhodu domácího ledu Brno. „Takhle na to ale nemůžeme koukat. Pojedeme tam jen s tím, že vyhrajeme a vrátíme sérii do Prahy,“ burcuje Kasík. „Nezbývá nám než dvakrát vyhrát. A myslím, že to nebude žádná sranda,“ přiznává semínko obav Falter.

„Teď jsme dvakrát prohráli. Nemůžou nás přeci porazit třikrát za sebou,“ říká nebo si spíš přeje Kasík. Odpověď bude známa v pondělí večer.

Reklama

Související témata: