Hlavní obsah

Vidět Hrušku na nosítkách Kometu semklo, tvrdí Čermák

Praha

Podruhé v sérii dokázali zaskočit hokejisty Sparty v jejich domácí aréně, a tak před pondělním šestým pokračováním chybí Kometě poslední krůček k postupu do semifinále. V sobotu přitom Brňané museli otáčet nepříznivé skóre, navíc přišli o zraněného obránce Milana Hrušku. Tento moment ale naopak Moravany posílil. „Semklo nás to a zdravě nakoplo. Řekli jsme si, že zápas musíme odbojovat i za něj,“ prohlásil útočník Leoš Čermák.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zraněný obránce Milan Hruška z Brna je odnášen na nosítkách při pátém utkání play-off proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Může jít o klíčový krok celé série?

Pro nás je to moc důležité vítězství. Podali jsme perfektní týmový výkon, celý zápas jsme odbojovali. Vracíme se domů a šesté utkání budeme chtít odehrát tak, abychom už se do Prahy nevraceli.

Přitom pátý zápas se pro vás nevyvíjel příliš dobře, vůbec poprvé se jako první dostala do vedení Sparta...

Sice jsme jeden gól dostali, na větší rozdíl nám ale Sparta neodskočila. A jeden gól v hokeji vůbec nic neznamená. Věděli jsme, že zápas otočit můžeme, což se nám nakonec podařilo.

Ovlivnilo nějak vaši taktiku, že se v brance místo Pöpperleho objevil nerozchytaný Falter?

Snažili jsme se od začátku hodně tlačit do střelby. On měl ale pár dobrých zákroků, čímž se chytil a začal si věřit. Chytal výborně, v tomhle to pro nás výhoda nebyla.

Očima kapitána Radima Bičánka:
Dokud se nevyhrají čtyři zápasy, není konec. Samozřejmě jsme rádi, ale tohle byl jen další krok. Na Spartě rozhodla především bojovnost. Když doma navážeme na výkon z druhé a třetí třetiny, mohlo by to být dobré. Ale poslední krok je nejtěžší.

Před polovinou zápasu skončil zápas pro obránce Milana Hrušku, kterého z ledu museli záchranáři odnést na nosítkách. Jak s týmem vidět spoluhráče na nosítkách zacloumalo?

Semklo nás to a zdravě nakoplo. Řekli jsme si, že zápas musíme odbojovat i za něj.

Do Prahy vás znovu přijela podpořit početná skupina fanoušků, kteří pomohli vytvořit výbornou atmosféru. Co pro vás jejich přítomnost znamená?

Je skvělé slyšet je za svými zády. Strašně nám to pomáhá, žene nás to dopředu. Tímto jim děkujeme a těšíme se, jak nás budou tlačit doma v šestém zápase.

Co od tohoto souboje očekáváte?

Myslím, že to bude bojovné utkání. Série se natahuje, s přibývajícím časem na obou stranách ubývají síly. Proto je to teď především o vůli a bojovnosti. Průběh těžko předpovídat.

Reklama

Související témata: