Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 6:1Vítkovická hokejová nálož vybuchla, Ujčík nasázel Pardubicím hattrick a zapsal se do dějin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ujčík 1 : 0
23. Ujčík 2 : 0
24. Klimek 3 : 0
26. Somík 3 : 1
33. Pohl 4 : 1
40. Punčochář 5 : 1
45. Ujčík 6 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Druhý semifinalista České pojišťovny play-off Tipsport extraligy není stále znám. Na východě Čech se mohlo v neděli slavit, ale nestalo se tak. Hokejisté Pardubic prohráli v šestém utkání ve Vítkovicích 1:6 a domácí srovnali čtvrtfinálovou sérii na 3:3 na zápasy. Hvězdou večera se stal vítkovický Viktor Ujčík, který si připsal hattrick a jako čtvrtý hráč v historii dosáhl na hranici 400 vstřelených branek v domácí nejvyšší soutěži. Poslední sedmý a rozhodující souboj je na programu v úterý na pardubickém ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Viktor Ujčík z Vítkovic střílí první branku brankáři Pardubic Martinu Růžičkovi.

Článek
Fotogalerie

Mečbol získaly Pardubice po jasné výhře 6:0. V neděli jim chyběl poslední krok k postupu do dalšího kola nejvyšší soutěže. Nakonec se ukázalo, že byl hodně těžký.

Domácí hráli jako první přesilovou hru, ale gólově se neprosadili. Jenže v osmé minutě si zkušený Ujčík poradil se svým stínem a bekhendem překonal brankáře Růžičku, Vítkovice vedly 1:0. Hosté do konce úvodní dvacetiminutovky sehráli dvě početní výhody, ale ani po jedné se neradovali.

Naopak hráče navíc využili domácí na začátku prostřední části. Přihrávka a rána od modré, mezi střelce se zapsal opět Ujčík. Za 28 sekund se v další přesilovce trefil Klimek a hosté střídali gólmana - Růžička na střídačku a Salfický ze střídačky. Ale i hosté se trefili s hráčem navíc. Na 1:3 snížil Somík, a to za dvě minuty. Jako další se v pořadí střelců představil Pohl a Vítkovice vedly ve 33. minutě 4:1 po chybě brankáře Salfického. V předposlední minutě druhého dějství domácí využili třetí početní výhodu. Gól Punčocháře a stav 5:1 po dvou třetinách.

Přerušený zápas a ošetřovaný fanoušek v hledišti

Hosté neměli dobrý večer, na začátku třetí dvacetiminutovky se trefil zase Ujčík v přesilovce a na světě byl hattrick. Po pár minutách ale musel být zápas na čtvrt hodiny přerušen, záchranáři se starali v hledišti o zraněného fanouška Vítkovic. Nakonec vše dopadlo dobře a ošetřený divák byl po pádu s rozbitou hlavou odnesen na nosítkách a odvezen do nemocnice za potlesku fanoušků i hráčů na ledě.

Minulá porážka 0:6 s Vítkovicemi nic neudělala, před svými fanoušky domácí vyhráli s přehledem 6:1 a poslední a rozhodující klání této série je na programu v úterý na východě Čech.

O zbylá dvě místa v semifinále se bojuje mezi Spartou a Brnem, zde vede Kometa 3:2 na utkání. Stejný stav platí i mezi Plzní a Zlínem, zde jsou krok od postupu Indiáni. Tyto souboje jsou na programu v pondělí.

Ve skupině o konečné umístění kralovaly v neděli Karlovy Vary doma s Litvínovem, když vyhrály po výsledku 6:2. Poslední Mladá Boleslav potřebovala vyhrát, aby se přiblížila týmům před sebou. A mohla být spokojená, hostující Slavia odjela s porážkou 0:3.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraligy:
Vítkovice - Pardubice 6:1on-line
Branky: 8. Ujčík, 23. Ujčík, 24. Klimek, 33. Pohl, 39. Punčochář, 45. Ujčík - 26. Somík
Stav série: 3:3
Zápasy o udržení:
Karlovy Vary - Litvínov 6:2on-line
Branky: 6. Mikeska, 16. Zaťovič, 17. Pech, 35. Skladaný, 47. Dej, 52. Zaťovič  - 14. Hujsa, 51. Gerhát
Mladá Boleslav - Slavia 3:0on-line
Branky: 18. Vrbata, 35. Nouza, 36. Nouza
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata: