Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Slavia 3:0Mladá Boleslav zdolala Slavii a přiblížila se Litvínovu

Mladá Bolesla

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zdolali v 6. kole skupiny o udržení v extralize pražskou Slavii 3:0 a přiblížili se v polovině bojů o únik baráži třináctému Litvínovu na rozdíl tří bodů. Dvěma góly se podílel na výhře Bruslařského klubu Tomáš Nouza, tři kanadské body za gól a dvě asistence zaznamenal David Vrbata. Gólman Jaroslav Hübl vychytal první nulu v play-out a celkově čtvrtou v sezóně.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička se musel v neděli smířit s porážkou.

Článek

V úvodní třetině se diváci pohledného hokeje nedočkali. Na obou stranách vázla kombinace a bylo vidět hodně nepřesností. Více ale zaměstnávali domácí hráči slávistického gólmana Kopřivu, který dlouho jejich střeleckým pokusům odolával.

Otevřít skóre ovšem mohli v polovině úvodního dějství hosté. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal útočník Sklenář a při pokusu o blafák byl faulován. Nařízené trestné střílení ale Sklenář neproměnil. Skóre se tak nakonec v první třetině podařilo otevřít domácímu mužstvu. Osamocený Vrbata dostal zpoza branky přihrávku od Mikulíka a zamířil přesně do pravého horního rohu Kopřivovy klece.

Nouza se dvakrát trefil za 103 sekund

Druhá třetina dlouhou dobu připomínala tu první, když opět mnoho hokejové krásy nepřinášela. Z domácího týmu ale byla přece jenom více cítit vůle po důležitém vítězství a tak se Mladoboleslavští snažili více tlačit před branku Slavie. A snaha se Středočechům vyplatila a během 103 vteřin se mezi střelce zapsal dvakrát Nouza.

Při první brance v 35. minutě měl velké štěstí, když jeho bekhendová přihrávka vzduchem skončila po nešťastné teči hostů za zády překvapeného Kopřivy. Při druhé trefě se Nouza proháčkoval před Kopřivu a tentokrát svůj blafák zakončil přesně mezi betony hostujícího gólmana. Hosté se nedokázali do konce prostředního dějství střelecky prosadit, i když měli několik možností, ale Hübl byl proti změně skóre.

V závěrečné třetině podřídili domácí vše tomu, aby hlavně neinkasovali a dovedli utkání k zisku důležitých tří bodů. To se mu také celou třetí dvacetiminutovku bez větších problémů dařilo, neboť Slavia byla ve hře dopředu bezzubá.

Skupina o udržení hokejové extraligy - 6. kolo:
Mladá Boleslav - Slavia 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Vrbata (Mikulík), 35. Nouza (Mikulík, Vrbata), 36. Nouza (Vrbata). Rozhodčí: Hrubý, Homola - Bejček, Horinek. Vyloučení: 6:6, navíc P. Jelínek (Slavia) 10 min. Bez využití: Diváci: 2715.
J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Čutta, Mozík - Stieler, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Bahenský. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Krejčík, Šulc, Kolařík, od 29. navíc Špelda - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články