Hlavní obsah

Ujčík: Když vidím některé pardubické hráče, otvírá se mi kudla v kapse

Ostrava

Vítkovický Viktor Ujčík včera nasázel do sítě Pardubic hattrick a jako čtvrtý hráč v historii ligy překonal hranici 400 vstřelených branek. Víc jich dali jen Milan Nový (474), Vladimír Růžička (431) a Josef Černý (403).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Viktor Ujčík z Vítkovic střílí první branku brankáři Pardubic Martinu Růžičkovi.

Článek

Co říkáte tomu, že jste zlomil čtyřstovkovou hranici a dostal se do společnosti velikánů Nového a spol.?

Je to pro mne obrovská pocta, že už patřím k nim. Opravdu velká čest.

Kromě toho jste odvrátili mečbol Pardubic a srovnali sérii na 3:3. Co vám k tomu pomohlo?

Změny ve složení útoků a využité přesilovky. V této činnosti jsme až dosud byli tragičtí. Hned první dvě nám vyšly. Důležité bylo, že první gól zápasu jsme vstřelili my.

Do branky se vrátil Málek. I to byla pomoc?

Určitě ano, protože Málič na Pardubice umí a je to přece naše jednička. Tím ale nechci shodit Filipa Šindeláře. Dvakrát vychytal s Pardubicemi nájezdy, nebýt jeho, tak jsme šestý zápas už nehráli.

V poslední třetině se boj přiostřil na hranu a ke klidu zjevně pomohlo přerušení utkání kvůli ošetřování diváka v hledišti.

Je to tak. Když jsem viděl záchranáře v akci, uvědomil jsem si, že nám jde jenom o hokej, ne o život. Tahle myšlenka asi v ten moment prolétla v hlavách všech hráčů. Nedivte se ale, že po sobě jdeme. Byl to už šestý zápas, všichni máme nějaké hříchy protivníků nasbírané. Když vidím některé hráče soupeře, otvírá se mi kudla v kapse. To je play off.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec