Hlavní obsah

Snažím se být mozkem lajny a tvořit hru, říká karlovarský Pech

Josef PešoutPrávo

Karlovarský hokejový útočník Lukáš Pech je podle očekávání jedním z tahounů západočeského celku ve skupině o udržení v extralize. V šesti odehraných zápasech play-out si připsal tři góly a především osm asistencí. Tým HC Energie si tak i díky jeho produktivitě drží osmibodový náskok před posledním místem, z něhož se spadne do baráže.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Hráči Karlových Varů (zleva) Jan Košťál, Václav Skuhravý a Lukáš Pech se radují z gólu.

Článek

Současná dobrá forma karlovarského mužstva je příslibem úspěšného dokončení sezóny. „Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom se dostali do předkola play-off. Teď si můžeme trhat hlavu, že nám to uniklo. Ale měli jsme dvaapadesát kol k tomu, abychom nasbírali potřebné body. A když to nevyšlo, musíme skousnout nižší skupinu. Hlavní je, že se nám momentálně daří. Diváci chodí, a to je pro nás důležité," říká Pech.

Oceňuje i kanonýra Martina Zaťoviče. „Padá mu to tam až neskutečně. I na tréninku vidím, jak je šikovný. Pomáhá celému týmu, vždyť dal v play-out už devět gólů," připomněl spoluhráčovu bilanci.

A jaké je Pechova úloha? „Dostávám hodně prostoru na ledě. Snažím se být mozkem první lajny a tvořit hru, připravovat šance. S Petrem Kumstátem a Martinem Zaťovičem si vyhovíme. Není to ale jen o mně, ale o celé pětce. I kluci z obrany vybojují puky, a to třeba někdo ani nevidí. Když dostanu přihrávku, mám někdy i čas na přemýšlení, co udělat. Jsem rád, že nám to funguje a snad bude i nadále. Věřím, že nastanou lepší časy pro karlovarský hokej," uvažoval útočník.

Dvakrát uspět doma a bude dobře

Nemíní ale podcenit závěr sezóny. „Před dvěma lety jsme se plácali na konci tabulky a jeli jsme do Boleslavi s tím, že musíme vyhrát, abychom se vyhnuli baráži. Z té hrozby jsme se zázrakem dostali, ale byly to strašné nervy. Už bych to nechtěl zažít," líčil Pech.

Návod na klidný finiš? „Především potřebujeme teď v pátek a v neděli uspět dvakrát doma. Když nejprve porazíme Boleslav, mohli bychom jí uniknout na jedenáct bodů, a to by snad stačilo," zamyslel se forvard.

Na případnou pozvánku do reprezentačního kempu podle svých slov zatím nemyslí. „Play-out končí až 8. dubna, kdežto národní tým by měl mít první sraz už koncem března. A navíc se domnívám, že trenér reprezentace asi nejprve povolá hráče, kteří skončili se svými kluby v extraligovém play-off," dodal Pech.

Reklama

Související témata: