Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:2Zlín doma potřetí porazil Plzeň a vynutil si sedmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Melenovský 1 : 0
26. Veselý 2 : 0
32. Veselý 3 : 0
53. Důras 4 : 0
54. Stránský 4 : 1
60. Kovář 4 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Výhoda domácího prostředí ve čtvrtfinálové sérii mezi hokejisty Zlína a Plzně platí i po šestém utkání: moravský celek dnes Západočechy porazil 4:2 a vynutil si rozhodující sedmý duel, který se bude hrát ve středu v Plzni. Dvěma góly v přesilovkách se o to zasloužil Ondřej Veselý, zlínský zadák Martin Hamrlík odehrál 900. zápas v nejvyšší soutěži. Domácí kuriózně promarnili hned tři trestná střílení.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Marek Melenovský ze Zlína dává první gól Adamu Svobodovi z Plzně

Článek

Minimálně v první třetině však vládla Plzeň. Do zápasu vstoupila zostra a domácí, kterým se do hry vrátila první obranná dvojice Hamrlík - Linhart, se jejímu tlaku v úvodní pětiminutovce ubránili jen za cenu vyhazování puků. Hosté z počátečního náporu vyprodukovali ošemetné situace před Horčičkou, který však zlikvidoval několik tečovaných pokusů i umístěnou ránu Dudy k tyči.

Gól měl na lopatě v 15. minutě Kratěna, který se po Řezníčkově zaváhání ocitl tváří v tvář Horčičkovi, ale zlínského brankáře svou kličkou nezmátl.

Zlín s postupem času otupil ostří plzeňského tlaku a soupeře navíc zpražil gólem do šatny. Melenovský se po chybě hostů ve středním pásmu prodral před Svobodu a 55 sekund před přestávkou ho oklamal bekhendovým blafákem.

Indiáni živili šanci na obrat větší aktivitou ještě pět minut ve druhé části. Potom šly jejich akcie prudce dolů. Svoboda ještě vyřešil během 25. minuty dvě vyložené možnosti Honejska a Holíka, ale do třetice už mu štěstí nepřálo. Veselý před ním v přesilovce tečoval Hamrlíkův nástřel od modré čáry a puk Svobodovi propadl výstrojí do branky.

Hra nabrala ještě větší tempo a hokej, který se přeléval ze strany na stranu, nemohl nudit. Zlín zasadil další smrtící úder opět v početní převaze a zase se o to postaral Veselý, který po bleskurychlém přesilovkovém výpadu nemohl bez přípravy do levého horního růžku zamířit přesněji.

Zlín si velkolepé představení nepokazil jako ve čtvrté partii. Plzeň do jeho defenzivy bušila marně. Honejsek naopak mohl přidat čtvrtou branku, ale trestné střílení po nedovoleném zákroku Marušáka nevyužil.

I v závěru víc zaváněly gólem domácí brejky. Po faulu Modrého měl podruhé v utkání Honejsek výhodu penalty, ani podruhé však na Svobodu nevyzrál. Hosté ještě Stránským připravili Horčičku o třetí nulu v play off, ale zajímavější bylo, že těsně před koncem Veselý nevyužil ani třetí trestné střílení Zlína a šanci na svůj hattrick. Sekundu před závěrečnou sirénou Kovář upravil na konečných 2:4.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
PSG Zlín - HC Plzeň 1929 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Melenovský (Čech), 26. O. Veselý (Hamrlík, Linhart), 32. O. Veselý (Melenovský), 53. Důras (Melenovský, Matějíček) - 54. Stránský (Johnson, Pitule), 60. Jan Kovář (Modrý, Martin Straka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 6732. Stav série: 3:3.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík (42. Tesařík), Řezníček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Modrý, Marušák, Frolo, Kaberle - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, Mrňa, Havlíček - Vlasák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.

Reklama

Související témata: