Hlavní obsah

Kometa postoupila zaslouženě, uznal trenér Sparty Jandač

BRNO

Vítěz základní části extraligy, hokejisté Sparty, se nečekaně loučí s play off už po čtvrtfinále. Kometa suverénně proměnila před napěchovaným hledištěm brněnské Kajot Areny hned první mečbol, favorita zdolala v ostře sledované sérii potřetí v řadě. Největší aspirant na titul tak nakonec skončí až na pátém místě.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Situace při čtvrtém inkasovaném gólu v brance Tomáše Pöpperleho ze Sparty

Článek

„Je to samozřejmě obrovské rozčarování, ale zároveň si uvědomuju, jak silný soupeř proti nám stál. Kometa je nesmírně silná v defenzívě a v brance má vynikajícího Trvaje. Postoupila zaslouženě," uznal sparťanský kouč Josef Jandač.

Podle něj zlomil průběh série čtvrtý zápas v Brně, jímž Kometa srovnala na 2:2. „Citelně nám pak chyběl obránce Kočí, před naší brankou jsme postrádali potřebný důraz," našel další důvod vyřazení.

Rovněž brankář Sparty Tomáš Pöpperle mínil, že Brňané byli lepším týmem. „Nezvládli jsme sobotní duel doma, což bylo asi klíčové. V posledním střetnutí v Brně jsme sice měli optickou převahu, ale v euforii hrající Kometa potrestala skoro každou naši chybičku," štvalo ho.

V brněnském mužstvu naopak zavládlo nadšení, semifinále play off si zahraje po dlouhých 41 letech. Hráči ještě dlouho po zápase oslavovali s nadšenými fanoušky. „Dokázali jsme velkou věc," zářil gólman Jiří Trvaj, který přiváděl sparťanské střelce k zoufalství.

„Trochu si užijeme obrovskou radost, a pak se začneme chystat na semifinále. Teď nepřemýšlím o tom, na jakého soupeře narazíme," nedělal si těžkou hlavu. „Zažívám parádní pocity. Přejít v prestižním souboji přes Spartu a v tak skvělé atmosféře je fantastické," radoval se brněnský asistent Lubomír Oslizlo, který zažil v dresu Komety její předchozí play off před rovným čtvrtstoletím.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec