Hlavní obsah

Ještě nejsme poraženi a doma to dokážeme, hlásí Plzeň

ZLÍN

Srovnáno. Už podruhé. Rozhodující sedmá bitva čtvrtfinálové série, v níž zatím vyhrávají domácí týmy, se odehraje ve středu v Plzni. Zlín udeřil v přesilovkách v rozmezí šesti minut zásluhou probuzeného střelce Ondřeje Veselého.

Foto: ČTK

Roman Vlach ze Zlína (vpravo) a brankář Plzně Adam Svoboda.

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník odehrál všech 52 utkání základní části a dal v nich jen čtyři branky. V jedenácti duelech play off se trefil sedmkrát. Jeho přesné zásahy v přesilových hrách na 2:0 a 3:0 šestý zápas rozhodly.

„Vyhovuje mi, když jdou zápasy rychle po sobě," smál se Veselý, jenž se při druhé trefě neradoval. „Nebyl jsem si jistý, jestli to byl gól. Až když jsem viděl radující se kluky, tak jsem uvěřil."

Matador z obrany Roman Hamrlík vysekl spoluhráči extra poklonu. „Ondra má brutální střeleckou formu a to je právě nyní velice důležité." Veselý si liboval, že šlape pětka, v níž hraje, i celý tým. „Věděli jsme, že Plzeňáci se potlačí dopředu, že nás budou napadat ve třech. My jsme byli soustředěni na obranu a úkol zněl vyrážet do protiútoků. To se dařilo."

Zlín exceloval kolmými přihrávkami, po jedné takové vstřelil první gól. Přesné kolmice vedly k nájezdům jeho útočníků na brankáře Svobodu. Třikrát v nich byli zlínští hráči zastaveni nedovoleně ve vyložené šanci. Rozhodčí v souladu s pravidly třikrát proti Plzni nařídili trestné střílení, což je unikát. Ve všech třech případech však kraloval plzeňský gólman. Dvakrát vyzrál na mladého Honejska, jednou na Veselého. „Adam Svoboda využil zkušenost, já nájezdy zpackal," kál se Antonín Honejsek.

„Šestý zápas jsme začali dobře, nejlépe ze tří ve Zlíně. Katastrofálně jsme ale naložili se dvěma přesilovkami v řadě," mračil se plzeňský asistent Michal Straka. „Ale nejsme poraženi. Ve středu to dokážeme u nás."

Reklama

Související témata: