Hlavní obsah

Královský večer rozhodl infarktový finiš. Zlatý gól patří Pardubicím

Čtyřikrát prohrávali, čtyřikrát srovnali, půlminuta je dělila od konce sezóny, nakonec vyhráli v prodloužení v posledním možném utkání. Toto vše si prožili v úterý večer hokejisté Pardubic, kteří ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy zdolali 5:4 Vítkovice a vyhráli sérii 4:3 na zápasy. Po tomto stavu do semifinále postoupil tým z východu Čech.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Euforie pardubických hráčů po postupu do semifinále.

Článek
Fotogalerie

„Nebyli jsme lepší, ale šťastnější. Zlatý gól byl na naší straně," řekl po utkání trenér Pavel Hynek. „Strašně dlouho to bude bolet, sedmý zápas zde bereme jako velký úspěch. Jsme bojovníci, strašně si toho vážíme," reagoval hned po konci sezóny vítkovický kouč Mojmír Trličík.

Góly ve třech třetinách: Hosté, domácí, hosté, domácí, hosté, domácí, hosté a domácí. Tak padaly góly v sedmém souboji, který musel rozhodnout. Martin Bartek rozjásal pardubickou halu 31 sekund před koncem šedesáté minuty, vyrovnal na 4:4. Kdyby nedal, hosté byli v semifinále. Nestalo se. Naopak v prodloužení vydrželi jen 55 sekund. Daniel Rákos napálil puk od modré čáry a brankář Roman Málek minul, puk skončil v brance.

Euforie a zklamání na jednom ledě nebylo těžké rozeznat.

„Výborný hokej, skvělá atmosféra, drama, které nelze lépe vymyslet a napsat se šťastnějším koncem pro domácí tým," pověděl Trličík. "Nedá se to dost dobře popsat. Byli jsme dvaatřicet sekund od postupu. Při hře proti šesti jsme trefili tyčku prázdné brány. Už jsem tohle jednou zažil, teď bohužel zase. Takový zápas bolí," citují brankáře Romana Málka vítkovické stránky.

Zbývá poslední do čtyřky. Plzeň, nebo Zlín?

V předešlém utkání kraloval Viktor Ujčík, který vstřelil hattrick. V úterý vyšel naprázdno. „Nebyli jsme schopni využít naše šance, tyčka při power-play to jen korunovala. Opravdu chybělo jen málo a byli jsme v semifinále, teď jsme hodně zklamaní," přiznal zkušený útočník.

„Udělali chybu a já byl ve správný čas na správném místě. Snažili jsme se využít podpory fanoušků. Vítkovice posledních deset minut nehrály hokej, jen nahazovaly. Po vyrovnání to podle mě byla otázka času, kdy dáme gól v prodloužení," uvedl na serveru hokej.cz šťastný Daniel Rákos, který vstřelil gól v prodloužení a rozhodl o této sérii. On rozhodl královský večer.

Do semifinále jdou Pardubice a připojily se k Liberci a Brnu. O posledním a čtvrtém se rozhodne dnes. Plzeň za stavu série 3:3 hostí Zlín.

Reklama

Související témata: