Hlavní obsah

Karlovarský Zaťovič má nevídanou střeleckou formu

Karlovy Vary

Nevídanou střeleckou formu má ve skupině o udržení v hokejové extralize karlovarský útočník Martin Zaťovič. Svými góly táhne západočeský celek k uhájení příslušnosti v nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karlovarský Zaťovič před slávistickým brankárem Slipčenkem.

Článek

V první polovině bojů v play-out nasázel devět gólů a stačily mu na to čtyři zápasy. Šestkrát se prosadil ve dvou duelech s Mladou Boleslaví a další tři trefy přidal ve dvou zápasech s Litvínovem. I díky němu Energie v neděli zvítězila 6:2. Pouze dvakrát proti Slavii vyšel karlovarský forvard naprázdno.

„Kluci mě vždycky pukem nějak najdou a mě to tam při zakončení naštěstí padá. Je to zásluha celé pětky, protože bez přesných přihrávek bych ty branky nedal," líčí Zaťovič, který v této extraligové sezóně vstřelil už 27 gólů! Tedy jen o jeden méně, než má aktuálně na svém kontě spoluhráč Petr Kumstát, král střelců po základní části.

„S Petrem se nemohu vůbec rovnat, to je hráč par excellence. Pro karlovarský hokej odvádí už řadu let obrovskou práci. Vážím si toho, že vyhráváme jako tým. Před posledním místem si držíme solidní náskok osmi bodů. Teď chceme uspět v dalších zápasech doma s Mladou Boleslaví a Slavií. Věříme v dobrý konec. Zbývá šest kol a rádi bychom měli jistotu záchrany co nejdříve," přemítá útočník, který z individuálního hlediska prožívá nejúspěšnější sezónu v kariéře.

„Byl jsem sice u titulu před třemi lety, ale nikdy se mi ještě střelecky nedařilo tak, jako letos. Přesto bych klidně ty svoje statistiky vyměnil za to, kdybychom před třemi týdny proklouzli alespoň do předkola play-off. Mezi vyřazovací částí a riskantní skupinou play-out je velký rozdíl," dodává Zaťovič.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno