Hlavní obsah

Kouč Výborný: Zůstanu v Budějovicích, nebo ukončím kariéru

České Budějovice

Hokejisty Českých Budějovic by i v příští sezóně mohl trénovat František Výborný. Zkušený kouč, pod jehož vedením Jihočeši obsadili v základní části extraligy páté místo a pak vypadli ve čtvrtfinále play-off s Libercem, přiznal, že jej vedení klubu oslovilo s nabídkou na pokračování spolupráce. Jisté ale momentálně je pouze to, že pokud dál nepovede České Budějovice, ukončí trenérskou kariéru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér František Výborný na lavičce hokejistů Českých Budějovic

Článek

Bezprostředně po vyřazení Mountfieldu sice Výborný avizoval, že plánuje dodržet svůj slib a absolvuje poslední trenérskou sezónu, s odstupem několika dní však prozradil, že by se tak stát nemuselo.

"Vedení mě požádalo, jestli bych ještě nezůstal. Chtěli by tady budovat tým s mladšími trenéry, ale potřebují to nastartovat. Takže nevím, koho vytipují a jaké mají záměry. Je to předmětem jednání v dalších dnech. Aby se dal na příští sezonu dohromady celý realizační tým. To jsem přislíbil s tím, že pak už bych odešel," uvedl osmapadesátiletý kouč v rozhovoru pro regionální vydání MfDnes.

Výborný převzal České Budějovice v listopadu 2009 a podílel se i na velké přestavbě týmu v roce 2010. "Jsem tady dva a půl roku a říkal jsem, že kariéru ukončím tady. V sezoně byly takové šumy, že půjdu do Mladé Boleslavi a podobně. Ale říkal jsem, že končit budu tady. Musím říct, že mi Budějovice přirostly trochu k srdci. Něco podobného, jako když jsem byl ve Spartě. Lidi tady jsou dobří. Prostředí je tu takové, že k tomu mám za dva a půl roku určitý vztah," dodal Výborný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice