Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 4:2Stav série 4:3Zlín dvakrát v Plzni vedl, přesto postoupili do semifinále Indiáni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Důras 0 : 1
26. Duda 1 : 1
34. Galvas 1 : 2
38. Hanzlík 2 : 2
58. Johnson 3 : 2
60. Duda 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Posledním semifinalistou Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy se stali hokejisté Plzně, kteří zvítězili v sedmém rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání nad Zlínem 4:2. Domácí Indiáni přitom dotahovali náskok Moravanů, kteří dvakrát v utkání vedli, ale v závěru přece jen zlomili odpor hostí. Svěřenci Mariana Jelínka zvítězili v sérii 4:3 na zápasy. Plzeň se v semifinále střetne s brněnskou Kometou, druhou dvojici obstarají hokejisté Pardubic a Liberce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost plzeňských hokejistů.

Článek
Fotogalerie

Trenér domácích Jelínek po předcházející porážce udělal hned několik změn v sestavě. Na ledě se vůbec neobjevili Marušák a Vostřák, útočník Duda se posunul do elitní Strakovy formace. Do branky hostů se premiérově na plzeňském ledě postavil Horčička, který vychytal všechny tři výhry Zlína v domácím prostředí. Na západě Čech předtím pokaždé chytal Sedláček.

Více práce v úvodu měl ale Horčičkův protějšek Svoboda, i kvůli tomu, že hosté měli dvakrát výhodu přesilové hry. Velké příležitosti si ale Berani vytvořit nedokázali. To při Zámorského trestu mohl otevřít skóre Pletka, osamocený před zlínskou brankou ale Horčičku nepřekonal. Podobně dopadl v další šanci i Kratěna.

A tak udeřili Jihomoravané. Opakovanou střelou překonal Svobodu Důras. Inkasovaná branka Plzeň nabudila a v druhé třetině si vytvořila velkou převahu. Horčička byl v ohni střel. Kratěnův nájezd ještě zlikvidoval, ale v 26. minutě už kapituloval. Po pěti sekundách od začátku přesilové hry za jeho zády skončila Dudou tečovaná Vykoukalova střela.

Dvojnásobnou přesilovku využil Galvas

Druhý gól mohl přidat po přečíslení Stránský, ale neuspěl a hosté soupeře zmrazili. Po ojedinělém brejku se do šance dostal Köhler a Pitule jej zastavil jen za cenu faulu. Svoboda navíc následně posunul branku a domácí tak museli do tří. Nabídnutou výhodu Zlín využil již po 22 sekundách, kdy mu vedení vrátil tvrdou a přesnou střelou Galvas.

Hostující bek si poté málem při plzeňské přesilovce srazil puk do branky a Indiáni v pokračující výhodě vyrovnali. V 38. minutě přesně střílel Hanzlík. Hned na začátku třetí části mohl poslat hosty opět do vedení Leška, proti Svobodovi ale neuspěl. Plzeňským fanouškům zatrnulo i po nepřesné rozehrávce své brankářské jedničky, Modrý ale stihl puk směřující za čáru zastavit.

Pokračovala tak urputná bitva, ve které měli mírně navrch Západočeši. V polovině třetí části si zahráli i 48 sekund v pěti proti třem, Berani však obléhání Horčičkovy branky ustáli. V 55. minutě se Leškovi podařilo překonat Svobodu, který ale k jeho smůle při zákroku posunul branku a rozhodčí Hribik proto gól neuznal.

A hosty to hodně mrzelo. V 58. minutě se totiž trefil Johnson a výhru favorita potvrdil při power play svým druhým gólem Duda. Druhý tým základní části tak nenapodobil Spartu a postoupil do semifinále.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)on-line
Branky a nahrávky: 26. Duda (Vykoukal, Modrý), 38. Jiří Hanzlík (Vlasák, Martin Straka), 58. Johnson (Jiří Hazlík, Martin Straka), 60. Duda - 17. Důras (Linhart), 34. Galvas (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
Plzeň: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, Jeřábek, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo, Kaberle - Duda, Martin Straka, Kratěna - Stránský, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Havlíček, M. Heřman, Andrašovský - Vlasák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.
Zlín: Horčička - Zámorský, Galvas, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Řezníček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, Čech - Finsterle, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články