Hlavní obsah

Smyčka se utahuje. Z desítky bojovníků zbyla čtyřka. V sobotu vzplane boj o finále

Praha

Deset hokejových bojovníků vstoupilo do arén s jediným cílem - udržet se co nejdéle při životě. Šest už jich ale padlo. Kladno a mistrovský Třinec v předkole, České Budějovice, Sparta, Vítkovice a Zlín ve čtvrtfinále. Smyčka se utahuje. Zbyla čtyřka, která se utká o finále. Už v sobotu začíná semifinále Česká Pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Pardubice vs. Liberec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce postoupili do semifinále jako první.

Článek

Konec radovánek, dát do kupy menší zranění, nabrat síly a jít do boje znovu. Cesta za slávou bývá dlouhá a bolí. Na maximální počet utkání bojovali hokejisté Pardubic ve čtvrtfinále s Vítkovicemi, půlminuta je dělila od nedobrovolné dovolené. Nakonec to jsou oni, kteří si zahrají o finále. V sobotu doma přivítají liberecké Tygry.

V této sezóně půjde o jejich pátý vzájemný zápas. Když vyhrávaly Pardubice, šlo o jednoznačný výsledek - 5:2 a 5:1. Pokud se radoval Liberec, šlo o tuhý boj - 2:1 v prodloužení a 4:3 po samostatných nájezdech.

"Liberec? Nedvěd! Mají beky, co hází hlavami do střel, to bude boj. Rozhodně se těšíme. Toto nás musí nakopnout. Ne, že může? Musí! To je film. Co se dělo v úterý, to by nikdo nevymyslel," vracel se na pardubických stránkách útočník Martin Bartek k závěrečnému klání s Vítkovicemi.

Liberečtí hráči dvakrát překvapili České Budějovice doma, navíc na jihu Čech jen jednou inkasovali. A to je možná velká zbraň pro semifinále. "Dva parádní výkony v Budějovicích rozhodly," přiznal po sérii liberecký kapitán Petr Nedvěd. Bude to platit i na Pardubice? První klání je na programu v sobotu.

Kometa má po Spartě sebevědomí

Plzeň v pondělí přivítá Brno, které si nejdříve poradilo s Rytíři z Kladna, když Kometa vyhrála 3:0 na zápasy. Poté přešla i přes Spartu a vítěz základní části překvapivě skončil. Brněnští hráči mají sebevědomí a míří na nejvyšší patro. V cestě jim ale nyní stojí Indiáni.

V základní části sehrála tato mužstva mezi sebou čtyři utkání - 3:2 po samostatných nájezdech a 6:1 pro Brno a 5:4 po samostatných nájezdech a 4:3 pro Plzeň.

"Každý tým jde už do prvního utkání sezóny s cílem, že chce vyhrát titul. Samozřejmě je potřeba zůstat nohama na zemi. S tímto stylem hry, nasazením a srdcem, co kluci mají, můžeme překvapit," svěřil se na brněnských stránkách majitel klubu Libor Zábranský.

"Oni jsou teď na vlně. Navíc mají vynikající podporu publika, ale tu my taky máme. Teď to ještě nechci hodnotit, chci si užít vítězství," citoval hokej.cz plzeňského kapitána Martina Straku po postupu přes Zlín.

Program ČP play-off Tipsport extraligy: semifinále:
Sobota 24. března
17:10 Pardubice - Liberec
Neděle 25. března
17:10 Pardubice - Liberec
Pondělí 26. března
18:10 Plzeň - Brno
Úterý 27. března
17:40 Plzeň - Brno
Středa 28. března
17:40 Liberec - Pardubice
Čtvrtek 29. března
18:10 Liberec - Pardubice
Pátek 30. března
18:10 Brno - Plzeň
Sobota 31. března
18:10 Brno - Plzeň
Neděle 1. dubna - případný 5. zápas
17:10 Pardubice - Liberec
Pondělí 2. dubna - případný 5. zápas
18:10 Plzeň - Brno
Úterý 3. dubna - případný 6. zápas
17:40 Liberec - Pardubice
Středa 4. dubna - případný 6. zápas
17:40 Brno - Plzeň
Čtvrtek 5. dubna - případný 7. zápas
18:10 Pardubice - Liberec
Pátek 6. dubna - případný 7. zápas
18:10 Plzeň - Brno
Finále
Pondělí 9. dubna - 1. zápas
(Všechny zápasy vysílá ČT4 a Sport.cz přinese on-line reportáže. Časy se mohou ještě měnit)

Reklama

Související témata: