Hlavní obsah

V úterý chtěl svrhnout vládu, v pátek může Šlégr hrát extraligu za Litvínov

Praha

Jedni koukají vzhůru a chtějí titul. Druzí hledí nervózně dolů na tabulku a nechtějí se namočit, být poslední. I taková je současná tvář hokejové extraligy. V sobotu začne první semifinále mezi Pardubicemi a Libercem. Ale už v pátek se dostane do poloviny skupina o udržení v nevyšší soutěži. A nic není rozhodnuto.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr na litvínovské střídačce.

Článek
Fotogalerie

Poslední Mladá Boleslav má 69 bodů, před ní se drží Litvínov, který má o tři body více. O patro výše je Slavia se 76 body a o bod více mají ještě Karlovy Vary. V pátek se proti sobě postaví Boleslav, která se představí ve Varech a na Slavii přijede Litvínov. A vyloučen stále není start obránce Jiřího Šlégra, který s týmem trénuje, ale jinak se musí věnovat i svému poslaneckému mandátu.

V úterý večer se postavil na stupínek v Poslanecké sněmovně a byl jedním z členů opozice, který tepal do vlády. "Vláda by měla sama dobrovolně odstoupit," vyzval také kabinet premiéra Petra Nečase. V pátek se může bít zase za litvínovský hokej. "Rozhodnu se eventuálně až v den zápasu," pověděl bývalý reprezentant na klubových stránkách, který ukončil kariéru v sezóně 2009/2010.

Slavia má týmu ze severu Čech co oplácet. V této sezóně už prožila šest neúspěšných pokusů o výhru.

Poslední Mladá Boleslav se ukáže venku, kde moc ráda v poslední době nehraje, prohrává. Šest minulých cest domů bylo bez bodu. Teď stojí  v cestě Karlovy Vary. "Je naprosto zřejmé, že jen domácími výhrami se nikam nehneme, musíme bodovat i venku. Musíme ostatní přinutit, aby byli nervózní," ví boleslavský Milan Mikulík.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice