Hlavní obsah

Třinec a Sparta ve smutku. Když favorit zklame, předčasně se loučí a prodává permanentky

Praha

Úřadující mistr skončil v prvním v březnovém týdnu. Vítěz základní části o čtrnáct dnů později. Hokejisté Třince a Sparty patřili před sezónou mezi favority Tipsport extraligy, ale tuto nálepku sami odňali svými výkony v play-off. Proto už v Třinci prodávají permanentky na příští sezónu a na Spartě se klub v pátek loučí s fanoušky. Přitom o titul se bude hrát ještě téměř měsíc.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Střídačka hokejistů Sparty se už v této sezóně nezaplní. Je konec.

Článek

V září vše začalo, nová sezóna, nové odhady a stejné cíle. Uspět. Podle sázkové kanceláře Tipsport byla největším favoritem na titul Plzeň. Dále Pardubice a Třinec. První dvě mužstva jsou v semifinále, stále bojují o triumf. Oceláři skončili už v předkole, když padli se Zlínem.

Na samém chvostu odhadů byla Mladá Boleslav, Litvínov a Kladno. Kladenští Rytíři jako největší outsider soutěže tyto zvěsti nepotvrdili, postoupili do vyřazovacích bojů, tam nestačili na Kometu Brno, která se probojovala mezi nejlepší čtyři. Přitom tam podle předsezónních kurzů neměla být.

"Využijte akční nabídku, využijte už nyní zaměstnanecké benefity Třineckých železáren," takto zní část sloganu, který vás v těchto dnech přivítá na stránkách hokejového Třince. Žádný rozpis zápasů, rozhovory o soupeři. Tady se už myslí na další ročník.

Kurzy Tipsportu na titul před začátkem extraligy
Plzeň4,50:1(je v semifinále)
Pardubice5:1(jsou v semifinále)
Třinec5:1(mistr vypadl v předkole)
Sparta8:1(vítěz základní části vypadl ve čtvrtfinále)
Liberec8:1(je v semifinále)
Vítkovice10:1(vypadly ve čtvrtfinále)
Slavia12:1(hraje ve skupině o udržení)
Brno15:1(je v semifinále)
Zlín30:1(vypadl ve čtvrtfinále)
Č. Budějovice30:1(vypadly ve čtvrtfinále)
Karlovy Vary60:1(hrají ve skupině o udržení)
M. Boleslav80:1(hraje ve skupině o udržení)
Litvínov100:1(hraje ve skupině o udržení)
Kladno150:1(vypadlo v předkole)

Jedni stále bojují, v Třinci si už v březnu vyzkoušeli „letní" přípravu na další sezónu. "Není to příjemný pocit, když musíte po nepovedené sezóně ještě chodit na led, ale jsme profesionálové a bereme to jako fakt. Když navíc člověk občas sleduje play-off v televizi, je to zvláštní pocit. Celý rok makáme, abychom se do vyřazovacích bojů dostali, a pak je brzký konec. Letos to byla špatná sezóna už od začátku. Co k tomu dodat. Nejsme kapela, abychom stále vyhrávali," přiznal na klubových stránkách čtyřicetiletý útočník Jan Peterek.

A Sparta? "Děkujeme za podporu, přijďte se rozloučit s hráči A týmu v pátek 23.3. od 17 hodin."  To je první pohled, který se nyní zobrazuje na stránkách pražské Sparty. Vítěz základní části se bude dnes loučit. Přitom za pár hodin v sobotu začnou první semifinálové boje. Tam už sparťané nebudou. "My jsme se potýkali se slabou koncovkou celou sérii a naposledy se to jen potvrdilo. Měli jsme sice optický tlak, ale dělali jsme zbytečné chyby, které Kometa dokázala trestat. Byli lepší, zaslouženě vyhráli a postupují dál," zhodnotil na sparťanských stránkách poslední klání sezóny 2011/2012 brankář Tomáš Pöpperle.

Tak zase za rok...

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec