Hlavní obsah

Výborný i Zajíc v Budějovicích skončili. V klubu budou velké změny

Hokejisty extraligových Českých Budějovic už nebude trénovat František Výborný. Vedení klubu se rozhodlo, že osmapadesátiletému kouči nenabídne novou smlouvu. Po vyřazení týmu ve čtvrtfinále play-off v HC Mountfield končí i sportovní manažer Josef Zajíc a novým generálním manažerem se stane Zdeněk Blažek, který nahradí ve funkci Františka Jouna.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér František Výborný v Českých Budějovicích skončil.

Článek

Výborný přišel do Českých Budějovic v listopadu 2009 a letos i loni tým dovedl do čtvrtfinále play-off, kde ale Jihočeši vypadli s Vítkovicemi respektive s Libercem. Zkušený kouč v minulých dnech přiznal, že s vedením klubu jednal o prodloužení spolupráce, ale nakonec je vše jinak.

I kvůli nepříliš vydařenému závěru sezóny se šéf klubu Ivan Drbohlav rozhodl udělat razantní změny. "Během základní části jsme se pohybovali dlouhou dobu na prvním či druhém místě. Konečné páté místo po základní části a tedy přímý postup do čtvrtfinále bychom mohli hodnotit jako úspěch, ale není tomu tak," uvedl Drbohlav v oficiální tiskové zprávě.

Výkony sponzory neuspokojily

Výkony týmu v uplynulých třech měsících sponzory ani fanoušky neuspokojily. "V této oblasti jednoznačně nemůžeme být spokojeni. Proto požadujeme od managementu klubu změnu. Chceme, aby se lidé v Českých Budějovicích hokejem bavili," řekl Drbohlav, generální ředitel společnosti Mountfield, která je majitelem a generálním partnerem klubu.

Ukončit spolupráci s Výborným prý ale nebylo jednoduché. "Po dvou a půl letech spolupráce se jednalo o těžké rozhodnutí. Probíhalo ale v oboustranné shodě a sám František Výborný cítil potřebu odpočinku. Navíc vize změny by bez nového hlavního trenéra mohla být jen těžko naplňována," uvedl Drbohlav.

Výrazné změny v letní přestávce nastanou i v kádru, ze kterého se na post asistenta sportovního manažera posunul Petr Sailer. Klub plánuje více využít i služeb brankáře Romana Turka, který před začátkem minulé sezony ukončil aktivní kariéru. Joun bude v klubu působit dál, stane se obchodním a marketingovým ředitelem.

Reklama

Související témata: