Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 6:2Litvínov se Šlégrem v sestavě prohrál na Slavii a je poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomica 1 : 0
9. Jaškin 2 : 0
9. Dušek 3 : 0
13. Kubinčák 3 : 1
29. Majdan 3 : 2
35. Kadlec 4 : 2
45. Vondrka 5 : 2
59. Hertl 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v 7. kole skupiny o udržení v extralize na ledě Slavie 2:6. Zatímco Pražané se díky dnešní výhře, kterou proti Litvínovu vybojovali v probíhající sezoně až na sedmý pokus, posunuli do čela tabulky, Severočeši se při vítězství Mladé Boleslavi v Karlových Varech propadli na její chvost. Hostům k bodovému zisku nepomohl ani návrat olympijského vítěze z Nagana Jiřího Šlégra, jenž se vrátil po více než dvou letech na extraligová kluziště.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Dmitrij Jaškin ze Slavie dává gól brankáři Litvínova Petru Fraňkovi.

Článek

Domácí na svého soupeře vlétli s velkým elánem a hned v první minutě zatlačili Litvínovské do pásma. Franěk však smělé pokusy Pražanů pochytal. Ve čtvrté minutě se už domácí mohli radovat, když si Vondrka vybruslil zpoza branky, našel volného Tomicu, jenž neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku hostí. V deváté minutě zvýšil na 2:0 Jaškin, jenž využil chyby Černoška a bekhendovou kličkou překonal hostujícího brankáře.

Uběhlo jen 42 vteřin a domácí vedli už o tři branky, když Dušek namířil svou pohotovou střelu pod horní tyčku a vyhnal z brankoviště Fraňka, jenž se nechal vystřídat Volkem. Ve 13. minutě vrátil Severočechy do zápasu Kubinčák, který skrytou střelou překvapil Kopřivu. Hosty úspěšná trefa navnadila a začali se více tlačit před domácího gólmana.

Do druhého dějství vstoupila Verva v mnohem lepším světle a rychle počastovala Kopřivu několika nebezpečnými střelami. Hujsa v přesilovce mohl snížit, ale střelou z otočky neuspěl. Ve 29. minutě se hosté dočkali kontaktní branky, když Mejdan z pravého kruhu překvapil chybujícího Kopřivu. Ten se vzápětí nechal vystřídat Furchem.

Domácím mohl vrátit zpět dvoubrankový náskok agilní Hertl, ale z mezikruží nevyzrál na Volkeho. V 35. minutě se domácí dočkali uklidňující branky - Sklenář nabil na modrou Kadlecovi, jehož střela skončila za bezmocným litvínovským brankářem. Severočechy inkasovaná branka zaskočila a na jejich hokejky se čím dál více začala lepit nervozita.

Třetí část se od začátku nesla v duchu marné snahy hostí o vyrovnání, na kterou Pražané reagovali aktivní hrou s nebezpečnými protiútoky. Jeden takový se ve 45. minutě po chybě hostující obrany naskytl Vondrkovi, který mazáckou kličkou překonal Volkeho. V samém závěru pak pečetil vítězství domácích mladík Hertl, jenž potrestal chybu hostujícího gólmana.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 7. kolo:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Tomica (Vondrka, P. Jelínek), 9. Jaškin, 9. Dušek, 35. Kadlec (Sklenář, Jaškin), 45. Vondrka (Tomica), 59. T. Hertl - 13. Kubinčák (Ručinský, Kubát), 29. Majdan (F. Lukeš, Kubát). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:5, navíc Kubinčák (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3429.
Slavia: M. Kopřiva (29. Furch) - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, J. Krejčík, Špelda - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, Jaškin, Sklenář - P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
Litvínov: Franěk (9. Volke) - Kubát, Černošek, Jareš, Stříteský, Kousalík, Brejčák, Gula, Šlégr - F. Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Majdan, Frolík, Ručinský - Černý, Hujsa, Trávníček - Kafan, Laš, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice