Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 3:5Stav série 0:1Kudrna zkrotil Pardubice, nastřílel hattrick a Liberec má v semifinále první bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kolář 1 : 0
9. Kudrna 1 : 1
18. Kudrna 1 : 2
20. Nedvěd 1 : 3
36. Rákos 2 : 3
40. Vantuch 2 : 4
41. Zohorna 3 : 4
52. Kudrna 3 : 5
Záznam online reportáže

Pardubice

První úspěšný krok v semifinále Česká pojišťovna Tipsport extraligy patří hokejistům Liberce, kteří vyhráli v Pardubicích 5:3. O utkání rozhodly dva góly hostů, když se trefili v posledních sekundách úvodní a druhé třetiny. Hvězdou večera se stal liberecký útočník Jaroslav Kudrna, který si připsal hattrick. Liberec se ujal vedení v sérii 1:0 na zápasy. Druhé semifinálové utkání těchto soupeřů je na programu v neděli od 18:10 v Pardubicích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Kudrna nasázel proti pardubicím hattrick

Článek

Do pardubické branky se nepostavil čtyřiadvacetiletý Martin Růžička, ale o patnáct let starší Dušan Salfický. Pardubičtí začali tlakem a hostující brankář Marek Pinc už měl za tři minuty tři povedené zákroky.

Na začátku šesté minuty šli domácí do přesilové hry, když pykal lídr libereckého mužstva, dvě minuty vyfasoval Petr Nedvěd za podražení. Fanoušci v pardubické hale po pár sekundách ožili, domácí měli 88 sekund při hře pěti proti třem. Tuto zkoušku na úvod souboje zvládli lépe pardubičtí hokejisté. Sedmá minuta, dorážka útočníka Jana Koláře a úvodní gól série.

V polovině zahajovací dvacetiminutovky se dočkal hry s hráčem navíc i Liberec. Po 28 sekundách bylo srovnáno, Jaroslav Kudrna a 1:1. Radost Pardubic z vedení trvala jen dvě minuty.

Tři sekundy před přestávkou se trefil Nedvěd

Domácí tým zatlačil hosty v jeho obranné třetině, běžela osmnáctá minuta, ale gól padl na druhé straně. Kudrna svoji druhou trefou v utkání poslal Tygry do vedení, brankář Salfický nestihl zasáhnout. A nebyl konec. Tři sekundy zbývaly do konce úvodní třetiny, když se k překvapení všech objevil před pardubickou brankou Nedvěd, který domácího gólmana vykoupal - 3:1 pro Liberec.

Liberec touží poprvé přejít přes semifinále do finále. Má před sebou pátý pokus, ani jednou ještě neodešel jako vítěz. Pardubice mají na soka zpod Ještědu příjemné vzpomínky. Psal se rok 2005 a 2010, když se tato mužstva potkala v předposledním kole vyřazovacích bojů. V těchto letech tým z východu Čech soka přehrál a poté slavil i titul. Teď tu je rok 2012 a zatím nezodpovězená otázka. "Máme nevyřízené účty," odlehčil atmosféru před prvním bojem liberecký trenér Jiří Kalous.

Pardubice postoupily ze čtvrtfinále až po posledním možném utkání, když doma pokořily Vítkovice. Přitom byly půl minuty od konce sezóny, ale nestalo se, jdou dále. Liberečtí hráči si v pěti zápasech poradili s Českými Budějovicemi. Od posledního souboje k prvnímu semifinále je dělilo osm dnů bez utkání.

Domácí inkasovali opět v poslední minutě

"Začíná se od nuly, rozhodovat budou momentální forma. Nečeká nás nic jednoduchého, myslím si, že to bude podobně urputný boj jako v sérii s Vítkovicemi," zavěštil si na pardubických stránkách trenér Pavel Hynek.

Od začátku druhé části to byli domácí, kteří se dostávali více do šancí, ale Pinc dlouho odolával, a to i v přesilové hře, která se domácím nepovedla, důkazem toho je přestřelená branka, když liberecký gólman už seděl na ledě a Radovan Somík nedokázal puk namířit mezi tři tyče.

Pátá úspěšná trefa utkání přišla ve 36. minutě. Oba týmy už hrály v plném počtu, Daniel Rákos vypálil od modré čáry a Pinc byl trochu překvapený - 2:3. Po pár sekundách hráli hosté v oslabení, fanoušci hnali pardubické hokejisty, ale ti žádnou ze svých příležitostí nevyužili. Naopak inkasovali. A zase v poslední minutě třetiny. Tentokrát v čase 39:27 upravil skóre na 4:2 pro hosty Lukáš Vantuch, který po rychlé akci bekhendem překonal Salfického.

Třetí část začali domácí skvěle. Po 44 sekundách snížil na 3:4 Tomáš Zohorna, gól, který překvapil. Drama třetí třetiny mohlo začít. V polovině třetiny domácí sehráli další přesilovku, ale hosté se ubránili. A poté hned trestali. Na 5:3 posunul skóre Kudrna, který si tak v 52. minutě připsal hattrick a definitivně určil prvního vítěze tohoto semifinále.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Pardubice - Liberec 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Stav série: 0:1
Branky a nahrávky: 7. Kolář I (Bartek, Píša), 36. Rákos (T. Zohorna), 41. T. Zohorna (Rákos, Kočí) - 9. Kudrna (Trončinský), 18. Kudrna (Víšek), 20. P. Nedvěd (Klimenta, Špaček), 40. Vantuch (Víšek, Čakajík), 52. Kudrna (Víšek, Nedvěd). Rozhodčí: Jeřábek, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1 . Diváci: 9487.
Salfický - Píša, V. Kočí, Sičák, Kolář II, Havíř, Borer, Benák - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Elkins, Somík - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos - Semorád, Markovič, Buchtele - Kousal. Trenéři: Hynek a Lubina.
Pinc - Trončinský, Derner, Moravec, Štich, Čakajík, Holub, Výtisk, Roth - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček, Vantuch, Bartovič - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Kica, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články