Hlavní obsah

Jardo, Jardo, znělo pardubickou chodbou. Liberec chtěl svého třígólového Kudrnu do šatny

„Jardo, Jardo. Řekneš jim to potom,“ neslo se volání po chodbě pardubické arény. Liberecký hokejista Jaroslav Kudrna se stal hrdinou prvního semifinále, Pardubicím vstřelil hattrick a hosté vyhráli 5:3. Po prvních dojmech spěchal křičící do šatny, zaburácet si se spoluhráči a oslavit první výhru. Poté se zase vrátil. „Ideální vstup pro celý mančaft, to že já dal hattrick, to je bonbónek. Je to super začátek série, ale chybí ještě tři kroky nahoru. Vyhráli jsme, to těší," usmíval se šestatřicetiletý útočník.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Kudrna z Liberce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Po čtvrtfinále jste měli osm dní volna, neměli jste z toho strach?

Strach...já nevím. Připravovali jsme se dobře. Hráli jsme dobře takticky, i když prvních deset minut to nevypadalo, potom jsme si to myslím pohlídali. Góly v posledních sekundách třetin byly pro nás důležitý.

Do branky Pardubic se postavil devětatřicetiletý Dušan Salfický, překvapilo vás to?

Tohle jsme neřešili, gólmani jsou stejných kvalit. Mohl to vychytat Dušan i Růža (Martin Růžička).

Soupeř se patrně připravoval hlavně na hlídání Petra Nedvěda, tím je více možností pro ostatní hráče. Vidíte to také tak?

Určitě máme zase více prostoru, ale také hrajeme na jejich dobré lajny. A tyhle osobky? Někdy to vyjde, ale kolikrát taky ne. Dneska to vyšlo nám.

Dvakrát jste se trefili v poslední minutě třetiny. Nedvěd dal gól tři sekundy před koncem první třetiny, pro soupeře asi nic příjemného, souhlasíte?

To nás určitě hodně nakoplo, takový gól na 3:1 tým, který ho inkasuje, tak se trochu dostane do kolen. Myslím, že jsme dnes podali týmový výkon, padali jsme do střel. Takhle by to mělo vypadat.

I čtyřicetiletý kapitán Nedvěd padl do střely...

Říkal jsem si, že asi nemohl. (smích) Ne. Mluvíme o tom, že musíme padat všichni, ať nám je čtyřicet nebo sto čtyřicet. Je super, že šel Méďa příkladem, uvidí to mladí. Takto to má vypadat v play-off.

Venku jste v letošním play-off vše vyhráli, je to výhoda před nedělním utkáním?

Zatím to byly tři zápasy. Netlačíme se tolik dopředu, hrajeme více odzadu. Beci předvádí neskutečné věci, soupeř narážel na skvělého gólmana, což je super.

Reklama

Související témata: