Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic první semifinále nezvládli. V neděli musíme hrát super do obrany, říká Zohorna

Pardubice

První semifinále nezvládli. Hokejisté Pardubic sice vstřelili tři góly, ale Tygři z Liberce jich v sobotu dali pět, a tak se ujali vedení v sérii 1:0 na zápasy. Pardubičtí hráči mají necelých čtyřiadvacet hodin, aby vše probrali, zapomněli a v neděli se pokusili souboj srovnat. „Všechny góly, které jsme dostali, byly po chybách v obraně. Buď se jim to odrazilo do brány, nebo to vystřelili a potrestali naše chyby,“ řekl po utkání pardubický útočník Tomáš Zohorna.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Liberecký brankář Marek Pinc likviduje střelu pardubického hráče Václava Kočího.

Článek

Liberec měl i štěstí, ale to na výsledku nic nemění. Počítá se ten, který je po posledním hvizdu rozhodčího. A ten zněl 5:3 pro Liberec. „To naštve určitě každého, protože to jsou blbý góly, co jsme dostali, ale s tím už sotva lze něco dělat," věděl moc dobře čtyřiadvacetiletý Zohorna.

Petr Nedvěd se trefil tři sekundy před koncem první třetiny. Lukáš Vantuch třiatřicet sekund před koncem druhé části. Dva pohlavky, které domácí nepotěšily. „Hodně to sráží a naštve, když je to takhle krátce před koncem, navíc tím pokaždé odskočili na rozdíl dvou branek," přiznal Zohorna.

Jednou se prosadil i nejproduktivnější hráč Tygrů. Nedvěd, který budí stále respekt. "Je to excelentní hráč, který se občas rozjede a dá gól, nedá se prostě ubránit vždycky," uznal pardubický forvard, který vstřelil jeden gól, ten na 3:4.

„Byl jsem docela překvapený, že to tam spadlo, i když jsem za to byl samozřejmě rád. Jeli jsme tři na dva, „Bambus" (Daniel Rákos) mi to dal a já ani nijak nemířil, jen jsem chtěl co nejrychleji a nejtvrději vystřelit někam nahoru. Pak jsme ale znovu dostali gól a bylo hotovo. Dneska jsme to trošku nezvládli (lajna, ve které Zohorna hrál), dostali jsme snad čtyři góly. Musíme jít v dalším zápase hlavně pořádně do obrany a pak teprve myslet na útok."

První utkání za Pardubice chytal Dušan Salfický, i když pětkrát inkasoval, asistent trenéra Ladislav Lubina neviděl jeho jako viníka porážky. „Byla to správná volba," řekl.

A co v neděli? „Musíme hrát lépe a dát si stoprocentní pozor na obranu. Hrát super do obrany a vedle toho využívat své šance. Myslím, že jsme jich měli hodně a mohli dát i více gólů," dodal Zohorna.

Reklama

Související témata: