Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 4:1Karlovy Vary porazily Slavii a jsou blízko záchraně v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kuboš 0 : 1
36. Kumstát 1 : 1
46. Zaťovič 2 : 1
47. Kumstát 3 : 1
50. Pech 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v zápase 8. kola skupiny o udržení v extralize pražskou Slavii 4:1 a přiblížili se záchraně v elitní soutěži. Západočeši, kteří o své výhře rozhodli třemi góly vstřelenými ve třetí třetině, mají v čele tabulky náskok osmi bodů na poslední Mladou Boleslav. Do konce nadstavbové části zbývají čtyři utkání.

Článek

Úvod zápasu se odehrával bez větších příležitostí, první vzrušení přinesla až třetí minuta. Kopřivou vyražený puk po střele Koblasy, ale nedokázal Kotrla dopravit za jeho záda. Při další šanci Skladaného se opět zaskvěl hostující gólman.

Slavia se do hry dostávala postupně. V závěru první třetiny si hosté vytvořili také příležitosti, zejména při své druhé přesilovce. Nájezd Vondrky po křídle ani šance Micky však brankou neskončily.

Bezbrankový stav v prostřední části trval jen chvíli. Druhé vyloučení domácího kapitána Skuhravého potrestal bombou od modré čáry Kuboš. Po vstřelené brance Pražané pozorně bránili střední pásmo a obětavě padali do střel. Když už se domácím podařilo obranu Slavie překonat, byl vždy na místě pozorný Kopřiva.

Ve 36. minutě se Energii ale podařilo vyrovnat. Pomohla jim k tomu šestá přesilová hra. Gřegořkovu tvrdou střelu ještě hostující gólman dokázal vyrazit, ale na Kumstátovu dorážku již byl krátký.

Na začátku třetí třetiny ustáli karlovarští přesilovou hru Slavie a následně otočili vývoj zápasu na svojí stranu.Ve 46. minutě nahrál Pech nezištně Zaťovičovi, a ten prostřelil Kopřivovu. O necelou minutu později dostali domácí dvouminutovou výhodu přesilové hry pět na tři, ke Špeldově trestu totiž rozhodčí přidali další vyloučení za protesty střídačky hostů. Výhodu dvou hráčů v poli Karlovy Vary využily již za osm sekund, když se podruhé v zápase prosadil Kumstát.

Slavia následně otevřela hru, začala se tlačit do útoku a domácí mohli hrozit z přečíslení. Po jednom z nich uzavřel účet zápasu Zaťovič.

Karlovy Vary - Slavia Praha 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Gřegořek), 46. Zaťovič (Pech), 47. Kumstát (Pech, Gawryletz), 50. Pech (Zaťovič, Kumstát) - 22. Kuboš (Krenželok, Dušek). Rozhodčí: Minář, Kalivoda - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 2710.
Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, Prošek - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej - Mikeska, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, J. Krejčík, Špelda - Vondrka, P. Jelínek, Tomica - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Micka, Jaškin, Sklenář - Doležal, T. Hertl. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský, Weissmann a Beránek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec