Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:2Stav série 1:1Vypjatou bitvu Pardubice zvládly, porazily Liberec. Fanoušci viděli přes třicet vyloučených!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bartovič 0 : 1
14. Kočí 1 : 1
30. Somík 2 : 1
38. Radil 3 : 1
40. Bartovič 3 : 2
57. Zohorna 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Druhou porážku nedopustili, i když po velkém boji. Hokejisté Pardubic ve druhém semifinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy porazili Liberec 4:2 a srovnali sérii na 1:1. Tygři prohráli v letošních vyřazovacích bojích první zápas na hřištích soupeřů. Nedělní bitva přinesla daleko emotivnější klání než v sobotu, rozhodčí udělili přes třicet trestů. Příští utkání těchto soupeřů je na programu ve středu pod Ještědem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Druhé semifinále mezi Pardubicemi a Libercem přineslo nelítostnou řež.

Článek
Fotogalerie

Brankář je pro play-off klíčovým prvkem. Na druhé semifinále mezi Pardubicemi a Libercem došlo ke změnám na obou stranách proti sobotě. Hostující Marek Pinc i domácí Dušan Salfický zůstali v neděli sedět na střídačce. Šanci dostali Martin Růžička a Tomáš Vošvrda.

Ve druhé minutě utkání přišel o helmu domácí gólman, když kolem něj projel Tomáš Urban a první nervy byly na pochodu. Nejvýrazněji se projevil pardubický obránce Jan Kolář, který dostal libereckého Tygra Marka Trončinského k ledu.

Při následné hře čtyři na čtyři se do útoku dostali hosté a vstřelili první gól klání. Do jízdy přihrával Petr Nedvěd a Milan Bartovič překonal Růžičku. Domácí mohli srovnat v přesilovce, 44 sekund dokonce ve dvojnásobné, ale liberecká obrana a obětavost zabránily domácím srovnat v osmé minutě skóre.

Po pár střídáních dostaly Pardubice další příležitost v početní výhodě, domácí si ale puku a souhry moc neužili. Opět vítězila houževnatost protihráčů. Tu museli Tygři prokazovat za další půl minutu, zase hráli v oslabení. A opět se ubránili.

Až ve 14. minutě při hře pěti proti pěti zůstal nehlídaný před gólmanem Vošvrdou Václav Kočí, který se v Liberci narodil a hrál i za severočeský klub, naposledy v sezóně 2007/2008. On srovnal na 1:1.

Třináct vyloučených za první třetinu

I hosté se dočkali přesilovky pět na tři, a to 76 sekund. Navíc v čase 15:42 za krosček vyfasoval pardubický Aleš Píša dvě minuty plus osobní trest deset minut a šance hostů na vstřelení gólu se zase o něco zvýšila. Ale nestalo se tak. Naopak se opět plnila trestná lavice. Tentokrát po jednom na každé straně.

Po první třetině bylo zjevné, že proti předešlému utkání hráči přidali na intenzitě soubojů, což potvrdilo třináct vyloučených a časté potyčky. I při cestě do šatny na první přestávku si hráči na ledě měli co říci.

„Utkání jsme nezvládli především hlavou," okomentoval sobotní klání pardubický asistent Ladislav Lubina. Pardubice slíbily, že v neděli nastoupí jiný tým. „Super začátek, ještě chybí nahoru tři kroky," liboval si po úvodním boji zase liberecký Jaroslav Kudrna, který vstřelil hattrick. Tři góly od něj vyfasoval Dušan Salfický, ten jich celkem inkasoval pět. „Bylo to správné rozhodnutí," odpověděl Lubina na nasazení devětatřicetiletého gólmana. Ten ale v neděli už strávil utkání na střídačce, přednost dostal o patnáct let mladší Růžička.

Dále se skóre v neděli měnilo až ve třicáté minutě. Obránce Aleš Píša nahodil puk od modré čáry před branku, tam se o něj podělili Tomáš Zohorna a Radovan Somík, který zajistil domácímu týmu vedení 2:1.

Pardubice inkasovaly v poslední minutě druhé třetiny

Čtyři minuty před koncem prostřední části si šel na lavici hanby sednout liberecký David Štich, ale vyfasoval čtyři minuty. Ideální čas pro domácí na zvýšení náskoku před přestávkou. To se jim i podařilo. Lukáš Radil si počkal u levé tyčky a Vošvrda se nestihl přesunout.

Když už se zdálo, že Pardubice budou po čtyřiceti minutách vést 3:1, tak od modré vypálil puk Bartovič, který ve čtyřicáté minutě nachytal brankáře Růžičku. Na to si domácí střídačka vzala raději oddechový čas. Dva góly v poslední minutě poznala už v sobotu.

Po skončení druhé dvacetiminutovky rozhodčí rozdali ještě jeden trest. Za nesportovní chování vyfasoval deset minut liberecký kapitán Nedvěd. Ten si neposeděl na trestné lavici jednou. Za celé utkání rozhodčí rozdali přes třicet trestů!

Liberec nedokázal ve třetí části zkorigovat výsledek a připsal si první porážku z cizích hřišť v letošních vyřazovacích bojích. Předtím vyhrál dvakrát ve čtvrtfinále v Budějovicích a v sobotu v Pardubicích. Naopak ty v neděli skórovaly ještě v 57. minutě a Tomáš Zohorna pečetil vybojovanou výhru nad Tygry. Semifinálová série pokračuje ve středu pod Ještědem.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Pardubice - Liberec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Stav série: 1:1
Branky a nahrávky: 14. V. Kočí (T. Zohorna, Semorád), 30. Somík (Píša, T. Zohorna), 38. Radil (Buchtele, Kousal), 57. T. Zohorna (Rákos, Píša) - 3. Bartovič (P. Nedvěd, Holub), 40. Bartovič (Roth, Špaček). Rozhodčí: Fraňo, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 16:17, navíc Píša (PCE) 10. minut OT, Nedvěd (LIB) 10. minut OT. Využití: 1:0.  V oslabení: 1:0. Diváci: 9727.
M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Kolář II, Benák, Borer, od 21. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič (21. Cetkovský), Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vošvrda - Trončinský, Čakajík, Moravec, Výtisk, Holub, Roth, Štich, Ulrych - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček, Vantuch, Bartovič - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec