Hlavní obsah

Kanonýr Ujčík bude další sezónu působit ve Vítkovicích

Ostrava

Hokejový útočník Viktor Ujčík bude i v příští extraligové sezóně působit ve Vítkovicích. Devětatřicetiletý trojnásobný mistr světa se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy o další rok. Informoval o tom oficiální klubový web.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Vítkovic Viktor Ujčík se raduje z gólu proti Liberci

Článek

Veterán Ujčík patřil i přes svůj věk k nejlepším vítkovickým hráčům v play-off, a to i přesto, že během sezóny dlouho marodil se zraněnou podkolenní šlachou. V závěru ročníku se však znovu dostal do výtečné formy a jako čtvrtý hráč v historii se dokázal přehoupnout přes hranici 400 vstřelených branek v nejvyšší soutěži.

Krátce po vyřazení ve čtvrtfinále s Pardubicemi neměl Ujčík o nadcházející sezóně jasno, ale v pondělí se s Vítkovicemi domluvil na novém kontraktu.

"Pro mě tohle byla jasná priorita. Moc jsem se chtěl domluvit s vedením a zůstat tady v případě, že mi rodina dá zelenou a nějakým způsobem dokážeme pořešit situaci s nástupem syna na střední školu. Ve hře byla i víceletá smlouva, ale shodli jsme se na tom, že bude lepší nepodepisovat více než na rok," řekl Ujčík pro vítkovický web.

Ostřílené pravé křídlo si v play-off připsalo šest gólových zásahů, v základní části i přes zdravotní potíže dalších čtrnáct. Dohromady Ujčík nasbíral 20 branek a 18 asistencí.

Na podzim v Ostravě zahájí už svou šestou sezónu. "Já jsem nikdy nehrál tak dlouho v jednom klubu. Jsem tady spokojený, je to tady hodně na příjemné přátelské úrovni," podotkl Ujčík.

Reklama

Související témata: