Hlavní obsah

Hokejista Pech zůstává v Karlových Varech, upsal se na pět let

Hokejový útočník Lukáš Pech zůstává v Karlových Varech, kde podepsal novou pětiletou smlouvu. Energie si tak pojistila služby svého aktuálně nejproduktivnějšího hráče až do 30. dubna 2017. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lukáš Pech (vpravo) zůstává v Karlových Varech

Článek

"O Lukáše byl obrovský zájem z českých i zahraničních klubů. I když nehospodaříme s takovými rozpočty jako řada z nich a nemohli jsme si dovolit konkurovat jejich nabídkám, snažili jsme se Lukášovi navrženými podmínkami maximálně vyjít vstříc," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

"Myslím si, že nakonec rozhodlo Lukášovo karlovarské srdíčko, vztah k městu a fanouškům. Lukáš zůstává doma. Pochází sice z Jihlavy, ale dnes už jsou jeho domovem Karlovy Vary, a to v jeho rozhodnutí převážilo," navázal.

Osmadvacetiletý Pech působí v Karlových Varech už od roku 2001 a prožívá bodově nejlepší sezonu v kariéře. V 52 zápasech základní části si připsal 45 bodů za 15 branek a 30 asistencí, v osmi duelech skupiny o udržení nasbíral 14 bodů za čtyři trefy a deset přihrávek. Celkem má na kontě za 11 sezon v nejvyšší soutěži 422 utkání a nasbíral 216 bodů za 90 gólů a 126 asistencí.

"Poctivým přístupem k hokeji a všem povinnostem si postupně vybudoval pozici lídra týmu a prvního centra. Bez nadsázky patří mezi TOP 20 hráčů české Tipsport extraligy," doplnil Vaněk na adresu opory, která v roce 2009 vstřelila vítěznou branku v rozhodujícím finálovém zápasu proti Slavii.

Reklama

Související témata: