Hlavní obsah

Brněnský Petrovický proti Indiánovi Strakovi. Po dvaceti letech

Plzeň

Proti svému kamarádovi Martinu Strakovi stál v play-off už před dvaceti lety. Ve finále ještě federální nejvyšší soutěže. Tehdy slavil útočník Róbert Petrovický s Trenčínem historický titul. Teď narazí na Strakovu Plzeň ve vyřazovacích bojích znovu, tentokrát v semifinále české extraligy a v brněnském dresu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Z gólu Komety se radují Roman Erat (vlevo) a Róbert Petrovický

Článek

„Tenkrát to byla v Trenčíně obrovská sláva. Mám na co vzpomínat. Je to už ale strašně dlouho. S Martinem Strakou jsme kamarádi, společně jsme kdysi šli do draftu NHL. Pak se sice naše cesty rozešly, ale vždycky jsme se rádi potkávali a zašli na pivečko. Uznávám ho jako vynikajícího hokejistu a člověka. Je škoda, že může být vítěz jen jeden z nás. Kéž bych to byl znovu já," usmívá se osmatřicetiletý slovenský forvard.

Po úspěšném čtvrtfinále se Spartou si užil dva dny odpočinku doma v Trenčíně. „Svítilo sluníčko a viděl jsem po čase manželku i děti. Udělal jsem si pohodu. Od čtvrtka jsme se už ale zase pečlivě připravovali. Když už jsme se dostali takhle daleko, pokusíme se ve vítězném tažení pokračovat. Mnozí z kluků, kteří jsou v Kometě od jejího návratu do extraligy, čekali na tyhle chvíle strašně dlouho. Teď si vyřazovací zápasy užívají a já s nimi. V mém věku není totiž vůbec jasné, kolikrát mě ještě v kariéře něco podobného potká," přemítá Petrovický.

Kometu stmelila zranění spoluhráčů

Brněnský tým podle něj stmelila zranění Holce a Němce i okamžik z pátého čtvrtfinále na Spartě, kdy obránce Milana Hrušku odváželi z ledu na nosítkách. „To byla hrozná bezmoc. Hned jsme si na střídačce řekli, že místo oplácení prostě Spartu ztrestáme tím, že ji vyřadíme. Povedlo se a Milanovo zranění navíc naštěstí nebylo vážné," těší ho.

Čekání na semifinálovou sérii zpestřilo v kabině Komety Petrovického špičkování s Jakubem Koreisem. „V tom roce 1992 hrál proti mně za Plzeň jeho otec. A Kuba si teď ze mě utahoval, jak je možné, že po těch letech dokážu ještě vůbec vystřelit," stěžuje si naoko Petrovický.

Dnes večer však půjdou srandičky stranou. „S Koreisem i dalšími uděláme maximum, abychom si vyšlápli na dalšího favorita," slibuje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice