Hlavní obsah

Komunikace, chaos, hlouposti a chyby. Příčiny, kvůli nimž hokejisté Plzně padli

Plzeň

Horší start do série si snad Indiáni přát nemohli. Vedli ve třetí minutě nad Brnem 2:0, nakonec prohráli 3:4. S tímto výsledkem vstoupila Plzeň do hokejového semifinále České pojišťovny play-off. Skvělý start a mizerný konec, který přiřkl hostům v sérii první bod.

Foto: Petr Eret, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně (uprostřed) překonává brněnského brankáře Jiřího Trvaje.

Článek

„Vstoupili jsme dobře do zápasu, hráli jsme aktivně, vynutili jsme si tlak, měli jsme ještě další šance, ale potom se to začalo malinko bortit, udělali jsme spoustu chyb. Prvních deset minut jsme hráli výborně, pak už to bylo špatný. Deset minut jsme byli na trestné lavici za hlouposti, prohru jsme si tímto trochu vykoledovali," zrekapituloval porážku obránce Jiří Vykoukal.

Plzeň má zkušený tým, někdy se ozývají hlasy, že až moc, na soupisce má třeba devět obránců nad třicet let, přesto v pondělí vyrobili domácí školácké chyby. Dvakrát hráli v šesti, třikrát šli na lavici hanby za zdržování hry. „Je to o komunikaci, blbě jsme si to dvakrát řekli na střídačce. Byl tam takový chaos, kluci pak nevědí, jestli můžou hrát. Nesmíme ztrácet puky na modré čáře," přidal Vykoukal.

Vyhráli jsme zaslouženě, zní z týmu Komety

„Utkání dopadlo dobře, začátek nám krutě nevyšel, než jsme se stihli rozkoukat, tak jsme prohrávali 0:2, ale asi nám to pomohlo. Potom jsme soupeře zatlačili a zaslouženě vyhráli," byl spokojený brněnský asistent trenéra Lubomír Oslizlo. On šel do postele s lehčí hlavou. Jeho protějšek se ocitl na opačné straně vah.

"Měli jsme další gólovky, ale bohužel se nám nepodařilo dát třetí gól, který by utkání nasměroval někam jinam. Udělali jsme hodně technických chyb, oslabeních bylo příliš mnoho. Dá se říct, že jsme utkání ztratili, měli jsme ho dobře rozehrané, ale nedá se nic dělat. Upustili jsme od naší hry a soupeř nás přestřílel, nedokázali jsme na to najít zbraň," okomentoval nakonec krutých šedesát plzeňských minut Milan Razým.

V pondělí Indiáni prohráli bitvu, ale ne válku. V úterý je nový den. „Musíme hrát aktivně, přestali jsme nějak bruslit, jak jsme vypadli z tempa těmi oslabeními, tak jsme se nedokázali dostat zpátky. Chtěli jsme vstoupit v prvním zápase vítězně do série, teď už to je pryč, musíme se koncentrovat na další zápas a hrát aktivně celé utkání," dodal Vykoukal.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec