Hlavní obsah

Pardubický obránce Píša dostal za faul na Kudrnu dvouzápasový trest

Praha

Hokejisté Pardubic budou v nejbližších dvou zápasech semifinále play off extraligy proti Liberci postrádat obránce Aleše Píšu. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje jej potrestala za faul na Jaroslava Kudrnu v nedělním druhém zápase série. Dnes o tom informoval asistent ředitele soutěže Antonín Vansa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický obránce Aleš Píša

Článek

Píša fauloval Kudrnu v 17. minutě a rozhodčí Martin Fraňo a Radek Husička jej vyloučili na dvě plus deset minut za zákrok na hlavu a krok. Disciplinárka dnes ve zkráceném řízení pětatřicetiletému bekovi udělila ještě dodatečný trest.

"Měl jsem zatmění z toho, jak tam ležel a dlouho mi visel na hokejce. Trošku jsem vypěnil, ale pak jsem se omluvil," řekl po utkání Píša. S Kudrnou se bývalí spoluhráči z Pardubic znají. Kudrna v zákroku neviděl úmysl jej zranit. "Trošku mu to tam sjelo. S Alešem se známe, myslím si, že tam záludnost nebyla. Beru to, je to play off a patří to k tomu," uvedl Kudrna.

Pardubice se bez jednoho z klíčových obránců musí obejít ve středečním a čtvrtečním zápase na severu Čech. Do série, jejíž stav je 1:1, se Píša opět může zapojit v neděli 1. dubna, kdy se v Pardubicích uskuteční pátý semifinálový duel.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články