Hlavní obsah

Plzeň - Brno 0:1Stav série 0:2Kometa září dál, domů si veze i druhý skalp plzeňských Indiánů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Petrovický 0 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Plzeň v šoku, Kometa ozářila západočeské potemnělé nebe i v úterý. Brno ve druhém semifinálovém utkání České pojišťovny play-off Tipsport extraligy porazilo plzeňské Indiány 1:0 a vede v sérii 2:0 na zápasy. Prvního a jediného gólu se téměř osm tisíc fanoušků v hale dočkalo až po šesti minutách třetí dvacetiminutovky, v přesilovce se trefil osmatřicetiletý Róbert Petrovický. Třetí a čtvrtý zápas se odehraje v pátek a v sobotu v Brně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Michal Dvořák z Plzně před brankářem Brna Jiřím Trvajem

Článek

Adam Svoboda na střídačce a Marek Mazanec v brance. Tak určil plzeňský trenér Marian Jelínek před druhým duelem této série. Dvacetiletý gólman vstupoval do utkání se čtyřiceti odchytanými minutami v letošních vyřazovacích bojích proti Zlínu ve čtvrtfinále. V nich jednou inkasoval a udržel si téměř 95 procentní úspěšnost zákroků. Mimoto trenéři proházeli i sestavu, provedli další čtyři změny.

Žádný hurá hokej, hlavně dobře do obrany. Tak začalo druhé utkání. Během prvních sedmi minut si dvě slibné šance vypracovali hosté. V osmé minutě se domácí dočkali první početní výhody, ale Kometa si vykoledovala faul a hrálo se ve čtyřech na každé straně. Při tomto rozpoložení se do velké příležitosti dostal Nicholas Johnson, ale brankář Jiří Trvaj byl proti.

Stejně si vedl i Mazanec při přesilovce Brna. Po vysoké holi si šel odpočinout brněnský kapitán Radim Bičánek a hráče navíc měli Indiáni. Výsledek? Ve vyložené šanci byl kapitán Martin Straka, neuspěl, brněnský gólman vymrštil svůj beton. Podobně dopadl i drtivý tlak domácích, který korunoval neúspěšnou střelou Václav Pletka.

„Plzeň je těžký soupeř, byli jsme šťastnější," usmíval se po pondělním klání brněnský Tomáš Divíšek. „Musíme rychle zapomenout, série pokračuje," snažil se hned po porážce zapomenout plzeňský obránce Jiří Vykoukal. Po úvodních dvaceti minutách v úterý nebyl nikdo blíže k výhře, gól nepadl, kralovali muži v maskách.

Po čtyřiceti minutách stále bez gólu

Gól? Nedostatkové zboží, kterého se v Plzni nedostávalo. Nepomáhaly ani přesilovky. Vítězila především opatrnost, obětavost  a zákroky gólmanů. K úspěšné trefě nevedl ani zmatek před Mazancem.

Do přesilovky čtyři na tři se dostalo Brno, příležitost na první gól utkání v 52 sekundách. Do konce prostřední části zbývalo pět minut. Ale hosté si ani neškrtli, naopak Jan Kovář naskočil z trestné lavice, jel sám na Trvaje, ale ten prokázal, že má formu.

Závěr této dvacetiminutovky patřil domácím, měli na ledě o jednoho hráče navíc. Jenže i tato dvouminutovka nevedla k první úspěšné trefě tohoto souboje. Po čtyřiceti minutách stále střelci zaostávali za brankáři.

Petrovický vstřelil jediný gól zápasu v přesilovce

Na začátku třetí třetiny přestala fungovat na stadiónu časomíra a na řadu přišly stopky. Po několika upozorněních sudích museli muži v boxu časoměřičů poté hlásit čas po každém přerušení, aby hráči, trenéři i diváci měli přehled.

Za domácí už nehrál ale Johnson, který jel do nemocnice na vyšetření po zákroku u mantinelu ve druhé třetině. K tomu hosté hráli přesilovku pět na tři, a to více než minutu. Jedním z viníků se stal brankář Mazanec, který vyhodil puk mimo hřiště. A osmatřicetiletý Róbert Petrovický zužitkoval své zkušenosti, počkal si a trefil se. Kometa vedla 1:0 gólem ze 46. minuty!

Indiáni museli skórovat, pokud ne, prohrávali by v sérii 0:2 na zápasy. Dvakrát by neuspěli před vlastními fanoušky. Plzeň měla tlak, dostávala se do šancí, Brno se převážně jen bránilo, ale ubránilo a vyhrálo.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Plzeň - Brno 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Stav série: 0:2
Branka a nahrávky: 46. Petrovický (Kováčik, Trvaj). Rozhodčí: Hradil, Fraňo - Kostka, Bláha. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. Diváci: 7 600.
Mazanec - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo - Duda, Martin Straka, Kratěna - Havlíček, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Mrňa, M. Heřman, Andrašovský - Vlasák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.
Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Petrovický - Balej, Švaňhal, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články