Hlavní obsah

Smích a smutek. Brno je v euforii, plzeňští Indiáni věří v živou vodu

Plzeň

Absolutní spokojenost v šatně Komety, skleslé hlavy na území plzeňských Indiánů. Ti v semifinále České pojišťovny play-off dvakrát doma zaváhali, dvakrát prohráli a soupeř vede v sérii 2:0 na zápasy. Po základní části byla Plzeň druhá, Brno se muselo prodrat přes předkolo, přesto je nyní dvě výhry od finále, sok čtyři. Navíc další dva souboje se hrají v brněnském Rondu, kde bude vyprodáno.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Brna po druhém vítězství v Plzni

Článek

„Já si myslím, že domácí prostředí moc roli nehraje, všechny zápasy budou stejné, ubojované, bude rozhodovat jeden gól, individuální chyba jako dneska třeba vyhozený puk. Zápasy se budou opakovat, bude to dlouhá série, nebude to tak jednoznačné," řekl po úterní výhře 1:0 obránce Tomáš Žižka.

Brno vstřelilo gól ve třetí třetině, když hrálo přesilovku pět na tři. Jedna úspěšná trefa vše určila. „Rozhodně nás to mrzí. Nezbývá nám než se do toho opřít, vyspat se, otřepeme se z toho a jde se dále," byl přepadlý brankář Marek Mazanec. Ten nastoupil ve dvaceti letech poprvé od začátku utkání ve vyřazovacích bojích, ale po jeho chybě se Plzeň dostala do tří. Pak padl jediný gól klání.

„Měli jsme výhodu pět na tři, měl jsem čas, počkal jsem si, měl jsem i trochu štěstí, ale to k tomu patří. Spadlo to tam a pomohlo to mančaftu. Gólman to vyhodil přes mantinel a my toho využili. K tomu fantastický výkon Trvky (brankář Jiří Trvaj) přes obranu, oslabení. Houževnatě jsme bojovali až do poslední sekundy. Je třeba si to užít, ale zůstat také při zemi. V Brně nás čekají hodně těžké zápasy," tuší osmatřicetiletý Róbert Petrovický, který utkání rozhodl.

Musíme se oklepat, věří Kovář

Dvě velké šance domácích měl Jan Kovář, ale vylámal si zuby na brněnském brankáři. „Bohužel jsem to nedal, moje šance to dneska rozhodly, kdybych to dal, tak by to vypadalo jinak. Snažili jsme se dát gól, měl jsem to dvakrát na hokejce, ale nedal, bohužel. Ted to ještě budu mít v hlavě, ještě ale není nic ztraceného, musíme se oklepat, pokusit se o to. Něco si k tomu říci a začít víc bojovat. My si s tím musíme poradit, musíme být dravější, když doma nedáme gól, to je pak těžký. Musíme začít bojovat, jako kdyby byl každý zápas poslední, teď už si nemůžeme dovolit prohrávat," přidal se smutný Kovář.

V pátek rozehraje třetí díl této partie Kometa doma, před svými fanoušky. Nic než pekelná atmosféra se očekávat nedá.

„Ubojovali jsme to, je to 2:0 nic víc. Ale je to fajn. My favoriti? Vedeme, jedeme domů, ale ne vždy může být domácí prostředí výhoda," zamyslel se brankář Trvaj. „Bude to velká euforie, emoce, musíme hrát náš hokej, fanoušci nás určitě poženou dopředu. Věřím tomu, že nám pomohou, těším se domů," dodal Petrovický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články