Hlavní obsah

Pardubice chtějí ještě přitvrdit. Znovu se vyprovokovat nenechám, vzkazuje Nedvěd

Praha

Může to být dnes v Liberci při třetím utkání semifinále play off hokejové extraligy pořádná mela. Domácí Bílí Tygři slibují tradiční Bílé peklo z hlediště přenést na led s tím, že doma umějí kousat. Soupeři z Pardubic ale mají pro strach uděláno a tvrdí, že neuhnou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Nedvěd je na další řežbu s Pardubicemi připraven

Článek

Dokonce chtějí ještě přitvrdit, protože minule na soupeře ostrý hokejový styl platil. Vše umocňuje fakt, že v Liberci je menší kluziště, a kontaktů tak bude víc. „Na cestu jsme si přibalili odvahu – zase vyrukujeme na Liberec hodně důrazně. Zápas s námi prostě musí bolet a mně osobně nevadí, když se to bude řezat," tvrdí pardubický obránce Václav Kočí před zápasem v rodném městě.

Bartovič: Půjdeme s tvrdostí na maximum únosnosti

„Minule nás soupeř trochu vykolejil. Doma se do toho ale opřeme. Chceme jít s tvrdostí na maximum únosnosti, přitom zachovat chladnou hlavu," míní liberecký útočník Milan Bartovič. Pardubičtí budou jistě speciální pozornost věnovat domácímu kapitánovi Petru Nedvědovi. „Musíme být na něj dotěrní, dohrát s ním každý souboj. Když do něj takhle půjdeme, nevydrží a zase bude frustrovaně dávat lokty nahoru a faulovat," říká pardubický Tomáš Zohorna. „Už se nenechám vyprovokovat," slibuje ale liberecký lídr. „Výhodou pro nás může být i hra čtyři na čtyři, protože máme daleko lepší bruslaře," uvažuje Bartovič.

„Nemůžeme čekat nic jiného než hru plnou ostrých soubojů. Uspěje ten, kdo z nich neuhne, dokáže i rozdat pár ran, a přitom udrží nervy na uzdě," tvrdí liberecký kouč Jiří Kalous. „Rád bych zase viděl v našem dresu dvaadvacet bojovníků, kteří nechají na ledě srdce," míní jeho pardubický protějšek Pavel Hynek s tím, že přes veškeré napětí je nutné kontrolovat emoce: „Fauly vyplývají i ze hry, ale musíme si odpustit ta zbytečná vyloučení."

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín