Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 2:1Stav série 2:1Kudrna dále dráždí. Hokejisté Liberce porazili Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Víšek 1 : 0
17. Kudrna 2 : 0
21. Cetkovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Bod mají Tygři. V semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy hokejisté Liberce porazili Pardubice 2:1, když rozdílový gól si připsal Jaroslav Kudrna, který byl důsledný v přesilovce. Hráč, který v sobotu dosáhl na hattrick, určil prozatímní stav série. Ve středu se opět zapsal do historie této partie, ve které Liberec vede 2:1 na zápasy. Čtvrté utkání těchto skoků je na programu ve čtvrtek od 18:10 v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd z Liberce a Casey Borer z Pardubic ve třetím utkání čtvrtfinálové série.

Článek
Fotogalerie

Hlavně bez faulu, 86 trestných minut z minulého souboje bylo pro hráče velkým strašákem. Úkol byl jasný - nejít na trestnou lavici, nedat soupeři šanci. Klid na úvod, všechny zákroky byly podle pravidel, první vyloučený pykal až v patnácté minutě. Minutu poté, co bylo v hale rušno a delší dobu se nehrálo.

Čtrnáctá minuta a situace jako rozbuška pro vývoj zápasu. Liberecký Jan Víšek vystřelil bekhendem a před brankou se objevil jeho spoluhráč Jaroslav Kudrna, který byl dotěrný. Puk se poté dostal za brankovou čáru, ale rozhodčí rozpažil. Pardubický gólman se rozčiloval na své spoluhráče a sudí se šel poradit s videorozhodčím. První vážnější situace v utkání. Po pěti minutách čekání a pískotu fanoušků padl opačný verdikt, Tygři vedli 1:0, autor gólu Víšek. Ještě než se začalo hrát, rozhodčí museli pardubické straně hodně vysvětlovat.

Po tomto zápas nabral tempo a tři minuty před koncem třetiny využil přesilovku Kudrna, který byl opět důsledným hráčem před Růžičkou, nikdo kolem něj nebyl a domácí vedli 2:0.

Kdo čekal ve středu řežbu, za prvních dvacet minut se nedočkal. Pod Ještědem se hrála třetí bitva těchto soupeřů, ale proti předešlým dvěma kláním na pardubickém ledě, byla na libereckém hřišti dietní podívaná, ale jen do čtrnácté minuty.

Pardubice ve druhé třetině snížily

Ale i hosté se radovali. Po 54 sekundách prostřední části využil přesilovku Jiří Cetkovský a hlouček pardubických fanoušků si přál ještě jeden.

Po této trefě se mohlo skóre měnit na obou stranách, ale nikdo gólmany nedokázal překonat, domácí diváci dokonce vyvolávali Marka Pince pod přezdívkou - čaroděj. Ten se málem radoval v 37. minutě. Střela Marka Trončinského od modré v početní výhodě, gól, radost domácích, ale verdikt rozhodčího liberecké slavení hned utnul - postavení útočícího hráče v brankovišti - gól nebyl uznán.

Ve třetí třetině se s přibývajícím časem skóre neměnilo, ale více se začaly dohrávat souboje před brankou. Hosté k tomu nevyužili dvě přesilovky a Tygři stále vedli o jediný gól jedenáct minut před koncem třetí třetiny. Vzápětí přišlo další oslabení domácích, Petr Nedvěd sekl do brankáře Růžičky a rozhodčí vše viděli. Jenže pardubičtí hráči nic kloudného nevymysleli a promrhali další šanci na srovnání. Po šedesáti minutách zjistili, že prohráli, bod si připsal Liberec.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Liberec - Pardubice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Stav série: 2:1
Branky a nahrávky: 14. Víšek, 17. Kudrna (Bartovič, P. Nedvěd) - 21. Cetkovský (V. Kočí, Somík). Rozhodčí: Hribik, Minář - Horinek, Lhotský. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Pinc - Trončinský, Čakajík, Roth, Moravec, Ulrych, Výtisk, Holub - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček, Vantuch, Bartovič - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Vak, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.
M. Růžička - Benák, V. Kočí, Sičák, Borer, M. Drtina, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: