Hlavní obsah

Pinc laškoval s fanoušky. Slyšel jsem, že tři lidi mají infarkt, smál se brankář

Liberec

Liberečtí fanoušci odpočítávali poslední sekundy zápasu, když jim udělal málem čáru přes rozpočet brankář Marek Pinc. Jeho poslední zákrok v utkání s Pardubicemi překvapil, šokoval, každopádně tisícům lidí vyskočil tep o něco výše. „Nebyl jsem nervózní, já bych to takhle řešil i v první minutě, desátý i šedesátý. Gól z toho nebyl, takže dobrý,“ usmíval se po utkání bývalý reprezentační gólman. Měl důvod, on situaci zvládl a Tygři vyhráli 2:1, stejným poměrem vedou i v semifinálové sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký gólman Marek Pinc likviduje nepříjemný puk ve třetím semifinále proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

V posledních sekundách jste asi hodně fanoušků v hale vystrašil. Puk letěl vzduchem a váš zákrok nebyl ideální, souhlasíte?

Taky jste měli infarkt? Už mi to v šatně říkali, tři lidi tam podle mě leží s infarktem. Bylo to trošku pro lidi, ne. Puk letěl vysoko, nejdříve jsem tam chtěl jít, ale byl daleko ode mne, tak jsem se zastavil, pak jsem zajel do rýhy, ale hokejkou jsem to dal za bránu, takže dobrý.

Nebyl jste nervózní, do konce byly už jen sekundy?

Ne, já bych to takhle řešil i v první minutě, desátý i šedesátý. Gól z toho nebyl, takže dobrý.

Ani vám nezatrnulo?

Ani ne. Za ty léta už jsem na nějaký situace zvyklý, hokejkou jsem to odehrál za bránu a bylo to v pohodě.

Prožíváte i celou sérii v poklidu?

Tak, v pohodě. Jsou to nervy, zápasy budou vyrovnaný, musím se soustředit šedesát minut na zápas, zkusím to zvládnout v pohodě.

Jak nesete střídání s Tomášem Vošvrdou?

Je to v pohodě, to je věc trenéra, ptá se mě na to milión lidí, já už bych to nekomentoval. Takže bez komentáře.

Co říkáte na hru vašich obránců, třeba Jan Výtisk skáče do střel asi nejvíce, souhlasíte?

Kluci odvádějí dozadu perfektní práci, skáčou do střel, čistí to, soupeř nemá skoro žádné dorážky, za to je musím pochválit. Celé mužstvo předvedlo perfektní výkon. Honza má možná stejně zákroků jako já, klobouk dolů, Honza je extrém, má jiný práh bolesti. Taky je pěkně fialový, když sundá výstroj, ale on si nestěžuje, zaleduje a zítra bude dobrý.

Třetí zápas byl o dost klidnější než druhý, souhlasíte?

Tam to byl extrém, hraje se to férově, až na jeden zákrok od Píši to jsou férové zákroky. Doufáme, že v tom budeme pokračovat.

Reklama

Související témata: