Hlavní obsah

Zase změna! Po debatě sudí Liberci přiznali gól. Ve středu ho dal Víšek, ve čtvrtek už Kudrna

Liberec
Aktualizováno

Debata, polemika, to vše kvůli pár centimetrům. Šlo o gól, navíc v semifinále hokejové extraligy, proto rozebírání ze všech stran. Navíc se jednalo o první gól ve středečním utkání Liberce s Pardubicemi. Domácí Jan Víšek vystřelil bekhendem, před brankou pardubického gólmana Martina Růžičky se objevil liberecký Jaroslav Kudrna, který byl dotěrný a důsledný. Puk se poté dostal za brankovou čáru, ale rozhodčí rozpažil. Po pěti minutách čekání a porady s videorozhodčím padl verdikt. Tygři vedli 1:0, autor gólu Víšek. Ve čtvrtek dopoledne ale došlo ke změně. Vedení Asociace profesionálních klubů ve spolupráci s komisí rozhodčích rozhodla pro dodatečnou úpravu. Gól vstřelil opravdu Kudrna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd objímá brankáře Marka Pince z Liberce po vítězství nad Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

„Jeli jsme tři na dva, já pak viděl puk, tak jsem do toho plácnul, jsem rád, že gól platil. Ale kdo dal gól, nevím, to se musíte zeptat rozhodčího," řekl po vítězném zápase 2:1 Kudrna. Tomu byla uznána až trefa druhá z přesilové hry, ta nakonec rozhodla.

Správně ale měl být autorem i úvodní trefy. Růžička zneškodnil střelu Víška, puk měl mezi betony před brankovou čárou, což prokázaly i záběry České televize. Až dotírající Kudrna dopravil puk za brankovou čáru. "Trošku jsem byl naštvaný, když rozhodčí rozpažil, myslel jsem si, že takové góly se uznávají, ale potom to ukázalo video, jsme rádi. Nevím, o čem se rozhodčí bavili, nějak to řešili mezi sebou," dodal liberecký útočník.

„Z mého pohledu to bylo... podle mě jsem měl puk pod sebou, přijel Jarda Kudrna a hodil to tam se mnou. Prý to byl gól už od prvního střelce (rozhodčí uznali bekhend Víška). Trochu to ovlivnilo zápas. Tohle mě trochu vytočilo. To je ale chvilkový okamžik, to je hned pryč," popsal ze svého pohledu nepřehlednou situaci pardubický brankář Růžička, který si myslí, že puk za jeho záda dostal až Kudrna.

Pardubicím chyběly góly

"Já jsem byl u toho, určitě moje chyba. Místo útočníka jsem sledoval puk a nepostavil jsem se před brankáře a nezablokoval ho. Viděl jsem to trošku jinak, ale to je jedno, rozhodčí ten gól uznal a trošku nás srazil dolů, protože si myslím, že jsme to té doby hráli docela slušně, pak jsme šli trošku do útlumu. Liberec nás potrestal ještě dalším gólem. První třetina byla klíčová. Měli jsme vyložené šance a prohráli jsme ji 0:2," litoval hostující kapitán Petr Koukal.

Úvodní dvacetiminutovka rozhodla. Liberec se trefil dvakrát, ve druhé části hosté snížili, ale to bylo ze středeční gólové produkce pod Ještědem vše a Tygři se ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy. Čtvrtý boj je na programu dnes od 18:10.

„Asi regulérní gól, Růža to neudržel, já jsem u toho stál, gól asi platil," vrátil se ještě k probíranému gólu Koukal. „Z naší strany to byl vynikající zápas, jen jsme nedali góly, dvě třetiny jsme byli určitě lepší než Liberec. Pincák (Marek Pinc) je dobrý gólman, ať je tam kdo chce, tak musí zavřít oči, napálit to tam a musí to projít. Já jsem pálil třikrát, ale bohužel jsem trefil hráče přede mnou, místo aby to šlo na bránu," litoval obránce Vladimír Sičák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice