Hlavní obsah

Zájem o hokej v Brně převyšuje pětkrát kapacitu haly

Mimořádný divácký zájem předchází oba nadcházející semifinálové duely hokejové extraligy mezi Kometou Brno a Plzní. Obě utkání jsou vyprodána, zbylé vstupenky byly doprodány v průběhu pouhé čtvrthodinky. Přitom někteří fanoušci už stáli u pokladny v Kajot Areně ve frontě od devíti hodin večer, plných třináct hodin před zahájením předprodeje.

Foto: Igor Šefr, ČTK

V Brně je o hokej ohromný zájem.

Článek

"Zájem diváků převyšuje minimálně pětinásobně kapacitu haly. Prodali bychom odhadem více než pětatřicet tisíc vstupenek," řekl majitel brněnského klubu Libor Zábranský, který ale nechtěl navyšovat drasticky vstupné. Na tribuny na stání stojí vstupenky 250 korun, nejdražší na sezení 450 korun. "Určitě bychom oba zápasy vyprodali i v případě zvýšení cen. Touto cestou jsme ale nechtěli jít, neboť si vážíme našich věrných příznivců a majitelů permanentek," dodal Zábranský.

Na brněnském "hokejovém šílenství" nyní nejvíce vydělávají překupníci. Na internetu pět hodin před skončením aukce byla poslední nabídka za čtyři vstupenky na sezení do 9. řady přes 4000 korun. "Mrzí nás, že peníze jdou mimo klub a na hokeji nyní vydělávají jiní lidé," dodal Zábranský.

Kapacita brněnské haly je 7200 diváků.

Reklama

Související témata: