Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 1:3Stav série 2:2Růžička přišel o nulu v poslední minutě, přesto Pardubice ulovily libereckého Tygra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Buchtele 0 : 1
24. Kočí 0 : 2
31. Radil 0 : 3
60. Bárta 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Bez větších problémů vyrovnali partii a opustili území s tygrem ve znaku. Hokejisté Pardubic vyhráli čtvrteční semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy v Liberci 3:1 a srovnali sérii na 2:2 na zápasy. Oba soupeři tak jednou uspěli na hřišti soupeře. Domácí dnes nezískali třetí bod, který by znamenal mečbol pro postup do finále. Pátý souboj je na programu v neděli v Pardubicích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky do sítě Liberce v semifinále extraligy.

Článek
Fotogalerie

Žádné trenérské rošády před čtvrtým utkáním trenéři nepřipravili. Do branky se opět postavil domácí Marek Pinc a hostující Martin Růžička. Tomáš Vošvrda a Dušan Salfický zůstali připraveni na střídačkách.

V páté minutě se natlačil před pardubického gólmana Tomáš Urban, ale nezakončil přesně, puk šel mimo branku. Hned z protiútoku se zase za Pincovou brankou strhla menší potyčka a hosté hráli přesilovku, ale měli problémy s napadáním Tygrů. Jen ale Petr Ulrych skočil na led, Pardubice daly gól. Mezi střelce se zapsal Jan Buchtele. Pardubičtí sehráli během úvodní třetiny tři přesilovky, ale žádnou nevyužili.

Devět gólů vstřelili hokejisté Liberce Pardubicím během prvních tří semifinále, pět si jich připsal Jaroslav Kudrna. V sobotu hattrick, ve středu další dva. Jemu se v této sérii daří. Na druhé straně je nejproduktivnějším Tomáš Zohorna - dva góly a tři asistence. Po první třetině čtvrtečního souboje se ale ani jeden nezapsal do statistik bodování. Jen liberecký útočník vyfasoval dvě minuty.

Ve třetí minutě prostřední části byl už liberecký gólman překonán, ale Daniel Rákos spálil tutovku, z metru netrefil branku. Za minutu už Pardubice slavily. Na 2:0 zvýšil liberecký rodák a zdejší hokejový odchovanec Václav Kočí, který uspěl s dorážkou. Za pár sekund ale už seděl na trestné lavici a Liberec hrál v početní výhodě. Po minutě bylo po nadějích, hrálo se čtyři na čtyři. Domácí zkusili hrát přesilovku v šesti, jenže to pravidla nedovolují.

Pardubický Zohorna zaváhal při trestném střílení

Ve třicáté minutě hosté ubránili oslabení a Zohorna jel na Pince, byl faulován a na světě bylo trestné střílení, ale nyní slavil brankář, Pinc chytil, Pardubice neutekly na rozdíl tří gólů. Za minutu už tato pravda neplatila. Hosté, kteří hráli v pohodě, vstřelili i třetí gól, Lukáš Radil zvýšil na 3:0 a domácí kouč Jiří Kalous si vzal radši oddechový čas.

Tygři se ocitli v nelehké situaci, museli rychle něco změnit, jinak se blížila jejich porážka ve vlastní aréně. Domácí zabrali v přesilové hře, ale gólman Růžička stále držel nulu, blížil se ke své druhé v letošním play-off. Stav 3:0 pro hosty platil i po dvou dvacetiminutovkách.

Hned v počátku třetí části měli domácí výhodu přesilové hry. Možnost snížit a začít stíhací jízdu, nestalo se tak, naopak brankář Růžička si jen upevnil sebevědomí. A když bylo potřeba, zatleskal i svým obráncům. Ti svůj pohyb a důraz před svým gólmanem proti středě výrazně vylepšili.

Tygři se o možnost vstřelit gól připravili sami, s blížícím koncem zápasu často seděli na trestné lavici. A v oslabení se obtížně stahují tři góly. Domácí snížili až v poslední minutě a prohráli nakonec 1:3. Pardubický brankář přišel o nulu 44 sekund před koncem utkání

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Liberec - Pardubice 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Stav série: 2:2.
Branky a nahrávky: 60. Bárta (Nedvěd, Bulíř) - 7. Buchtele (Koukal, Kolář I), 24. V. Kočí (M. Drtina), 31. Radil (Kousal). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 10:7, navíc Bartovič (LIB) 10. minut OT. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Ulrych, Holub, Roth, Moravec - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Špaček, Vantuch, Klimenta - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Vak, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.
M. Růžička - Benák, V. Kočí, Sičák, Borer, M. Drtina, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články