Hlavní obsah

Šli po nás, řekl Rákos. Vždycky je lepší zápas dohrát, pak se nedá lousknout, dodal Trončinský

Je srovnáno, začíná se v podstatě od nuly. Hokejisté Liberce i Pardubic mají stejně daleko k finále. Semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy je v této partii 2:2 na zápasy. Ve čtvrtek tento stav určila výhra hostů pod Ještědem 3:1. „Hraje se ze zabezpečený obrany, řeže se to kolem branek, moc gólů nepadá, uvidíme, co bude dál,“ je zvědavý liberecký bek Marek Trončinský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Sičák z Pardubic (vlevo) v souboji s Michalem Bulířem z Liberce.

Článek

Liberec ve čtvrtek vyhrál, v pátek zklamal, jediný gól dal až v poslední minutě. Ten už nic neřešil. „Chtěl bych hráčům poděkovat za výkon, v podstatě začínáme od nuly," okomentoval boj pardubický trenér Pavel Hynek.

„My jsme dneska neměli vůbec nárok vyhrát zápas. Nenašel jsem žádnou činnost, ve které bychom byli lepší než Pardubice, naprosto zaslouženě soupeř vyhrál. Prohráli jsme zápas, série je srovnaná, jedeme bojovat dále," musel přiznat liberecký asistent Filip Pešán.

Domácí Tygři nedokázali vstřelit více gólů, tak aspoň dohrávali souboje, aby soupeř neměl výhru tak snadnou. „Hlídali jsme si to, evidentně do nás šli, chtěli nás vyprovokovat, ale my jsme se nedali. Já jsem oplácel v prvním zápase, pak jsme v oslabení dostali gól, řekl jsem si, že už na nikoho nesáhnu," usmíval se pardubický útočník Daniel Rákos.

Po třetím gólu si domácí kouč Jiří Kalous vzal oddechový čas, ale ten nakonec s vývojem utkání nezatočil. „To se tak většinou dělá, chce se to vyhecovat, aby poznali, že to nebudou mít tak jednoduchý. Trenér nám řekl, ať je dohráváme. Vždycky je lepší dohrát zápas naplno, pak se nedá lousknout a naskočit do nového utkání," přiznal Trončinský.

Nic se neděje, jedeme dál, je v klidu Trončinský

Série se hraje na čtyři výhry, v neděli se pokračuje v Pardubicích. „Méďa (kapitán Petr Nedvěd) teď říkal v kabině, že kdyby nám někdo řekl, že to bude teď 2:2, tak bychom to brali. Po včerejší výhře to je asi trochu škoda, ale nic se neděje, jedeme dál," dodal Trončinský, který bude muset se spoluhráči zapomenout na pracující nervové ústrojí.

„Jsme trochu nervózní, když jsme doma a musíme tvořit, dnes to bylo dvojnásob. Nemyslím, že by nám došly fyzické síly, ale zamotala se nám trochu hlava, problém je trochu v psychice. Doufám, že to není problém do dalších zápasů. Naopak bude tlak na domácí, to nám může pomoct," myslí si před další bitvou Pešán.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice