Hlavní obsah

Indiáni na válečné stezce, Plzeň musí v Brně vyhrát, jinak je nad propastí

Praha

Pekelné a ohlušující prostředí zažijí v pátek Indiáni na ledě Komety. Musí vykopat válečnou sekeru. Všechny sedačky vyprodány a domácí fanoušci v euforii po prozatímním stavu semifinálové série. Hokejisté Brna vyhráli oba zápasy na západě Čech, překvapili, teď mohou laťku obdivu nastavit ještě výše. Před svými nabuzenými fanoušky sehrají dva souboje. Dnes a v sobotu od 18:10. Obě utkání vysílá ČT4.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Brna po druhém vítězství v Plzni

Článek

Vyprodáno, vstupenka jako nedostatkové zboží. Až pětinásobný zájem předvedli fanoušci. Hokej je v Brně číslo jedna. Lístky, které stály 450 korun, se dají pořídit za více než tisíc korun. Ale na pokladně je už nikdo nesežene.

"Já jsem vloni zažil sérii, kdy jsme vedli 3:1 a pak jsme prohráli. V play-off se hraje nadoraz a ani vedení 3:1, 3:0 nemusí nic znamenat. Musíme jít zápas od zápasu, v pátek je další utkání, které chceme vyhrát, to je důležité," nechce nic zakřiknout útočník Tomáš Svoboda.

"Bude to velká euforie, emoce, musíme hrát náš hokej, fanoušci nás určitě poženou dopředu. Věřím, že nám pomohou, těším se," je nedočkavý Róbert Petrovický, který jediným gólem rozhodl o osudu druhého utkání. "Všichni víme, že se hraje na čtyři vítězné zápasy, zůstaneme na zemi. Nemáme náskok do dalších zápasů, začíná se za stavu 0:0," upozorňuje brankář Jiří Trvaj, který si naposledy připsal vychytanou nulu.

Prohrávat 0:3 na zápasy už by byl velký problém. A ten teď nesmí Plzeň dopustit. A to v Brně. Kometa v letošním play-off odehrála před svými fanoušky pět zápasů. Dvakrát porazila Kladno, dvakrát Spartu a jednou s vítězem základní části prohrála. Vstřelila devatenáct gólů a dvanáct jich inkasovala. Pokaždé byla hala vyprodaná.

Plzeň v play-off venku letos ještě nevyhrála

Indiáni sehráli v letošních vyřazovacích bojích venku tři zápasy, ani jednou neuspěli, třikrát padli ve Zlíně, a to při skóre 6:10. Teď jdou do bojů se ztrátou dvou utkání. Pravý opak čtvrtfinále, tam vedli 2:0 na zápasy.

"Není nic ztraceného, musíme se oklepat, pokusit se o to. My si s tím musíme poradit, musíme být dravější. Musíme začít bojovat, jako kdyby byl každý zápas poslední, teď už si nemůžeme dovolit prohrávat," nabádá útočník Jan Kovář.

"V Brně se do toho opřeme. Oklepeme se a jedeme dál," přidává se dvacetiletý brankář Marek Mazanec, který minule odchytal svůj první zápas v play-off, kde nastoupil od začátku. Jen jednou inkasoval, ale to po jeho chybě, když Plzeň hrála ve třech. Nastoupí i dnes, nebo dostane přednost o čtrnáct let starší Adam Svoboda?

Reklama

Související témata: