Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 6:3Litvínov po obratu s Karlovými Vary unikl baráži na šest bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Pech 0 : 1
17. Kumstát 0 : 2
19. Hujsa 1 : 2
48. Lukeš 2 : 2
50. Sýkora 2 : 3
56. Hujsa 3 : 3
56. Hübl 4 : 3
58. Trávníček 5 : 3
60. Hübl 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova gólovou smrští v závěru otočili zápas 9. kola skupiny o udržení extraligy proti Karlovým Varům a po výhře 6:3 se vzdálili poslední Mladé Boleslavi na rozdíl šesti bodů. Poražená Energie má únik baráži i přes porážku na dosah, protože má před Mladou Boleslavi tři kola před koncem stále náskok osmi bodů.

Článek

Domácí v úvodu zápasu nevyužili přesilovku při Zaťovičově vyloučení a v 8. minutě se ujala vedení Energie. Po Kousalíkově zaváhání na útočné modré čáře se Karlovarští dostali do přečíslení dvou na jednoho a po Zaťovičově přihrávce překonal Fraňka Pech.

Západočeši ožili a další šance měli Sýkora a Kumstát. Navíc Karlovy Vary hrály dvakrát v početní výhodě po faulech Guly. Při druhém trestu v 17. minutě hosté zvýšili náskok, když Zaťovič zpoza branky vyzval ke skórování Kumstáta. Litvínov dokázal snížit za 133 sekund, když při Gřegořkově trestu tečoval ránu Stříteského od modré čáry Hujsa.

Vyrovnat mohl Litvínov ve 26. minutě, kdy po Lukešově akci zachraňoval situaci před prázdnou brankou hostů Prošek. Další možnost měl v polovině utkání Gerhát, který se dostal před Mensatora, ale neuspěl. Ve 38. minutě nejdříve pokryl Franěk velkou příležitost Skladaného a vzápětí na druhé straně fauloval Pech unikajícího Hujsu. Ten ale nařízené trestné střílení neproměnil, přestřelil branku.

V úvodu závěrečné části nejdříve nepřekonal v přesilovce Fraňka Zaťovič, domácí se ubránili i při dvou Kubátových trestech v rychlém sledu a v 48. minutě slavili vyrovnání, když se trefil Lukeš. Otočit stav mohl Hujsa, ale Mensatora neprostřelil.

V 50. minutě se dočkali vedení opět hosté. Nejdříve trefil domácí Kubát tyč a po brejku našel Skladaný volného Sýkoru, který pohodlně skóroval. Zvýšit mohl ještě Kumstát, ale po sólu Fraňka nadvakrát nepřekonal. V 56. minutě došlo k rychlému obratu. Nejprve Šlégr, který se poprvé po obnovení kariéry představil doma, napálil tyčku Mensatorovy branky a z dorážky smazal ztrátu Hujsa. Za pouhých 37 sekund dostal Hübl přihrávku do jízdy a blafákem mezi Mensatorovými betony dostal domácí poprvé do vedení.

To už Verva nepustila, naopak jej rychle pojistila. V 58. minutě se natlačil před Mensatora Trávníček a při signalizovaném vyloučení upravil na 5:3. Při karlovarské power play ještě dovršil výsledek do prázdné branky svou druhou trefou v utkání Hübl.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:2, 0:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 19. Hujsa (Stříteský, Kubát), 48. F. Lukeš (V. Hübl, Majdan), 56. Hujsa (Šlégr, Kousalík), 56. V. Hübl (F. Lukeš, Trávníček), 58. Trávníček (Hujsa, Šlégr), 60. V. Hübl (F. Lukeš) - 8. Pech (Zaťovič), 17. Kumstát (Zaťovič, Pech), 50. T. Sýkora (Skladaný, Koblasa). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3050.
Litvínov: Franěk - Kousalík, Kubát, Jareš, Stříteský, Černošek, Brejčák, Gula, Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Majdan, Frolík, Ručinský - Černý, Hujsa, Trávníček - Kafan, Laš, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
Karlovy Vary: Mensator - Gulaši, Gründling, Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Prošek, Lučka - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej - T. Rohan, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: