Hlavní obsah

Brno se neleklo ani tvrdosti Plzně a drží Indiány na uzdě

Brno

Brněnské hokejové nadšení graduje, Kometa stojí už jen krok od finále. K vítězství nad Plzní ji znovu stačil jediný gól a touze domácích po postupu nahrává i fakt, že ještě nikdo v historii extraligového play-off neztratil vedení 3:0 na zápasy.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Potyčky mezi hokejisty Brna a Plzně v semifinále play off

Článek

„Nesmíme ale vůbec koukat na stav série, nebo si myslet, že je vlastně hotovo. Minimálně jeden těžký boj nás ještě čeká. Sebedůvěru ale máme, k tomu báječné diváky v zádech," říkal Tomáš Divíšek, jenž si ve dvanáctém utkání vyřazovací části připsal už 12. gólovou přihrávku. „Nervy to byly až do konce, ale můžeme stavět na famózním Trvajovi."

Plzeň čeká ve vyřazovací části na výhru z ledu soupeře od roku 2009, neuspěla ani v pátek večer v Brně. „Potřebujeme se co nejvíc tlačit do branky. Když nedáváme góly, těžko se budeme radovat," přiznal útočník Jan Kovář. Hosté sice vyhráli na střely 32:18, ale s nulovým gólovým efektem. „Největší šanci jsem zazdil," tvrdil Radek Duda, který švihem nastřelil horní tyčku. „S takovou loženkou musím naložit úplně jinak," doplňoval. Kometu zachránila tyčka i při Pletkově šanci, což si sudí ještě ověřili u videa.

Krátce předtím ale domácí stihli za 12 sekund využít přesilovku. „Divoch to dával zezadu na Toma Svobodu, jemuž se puk se odrazil od hrudníku, a oba jsme se pak snažili o dorážku. Já měl čepel blíž a povedlo se mi to postrčit," líčil autor nakonec jediné branky Jakub Svoboda.

Plzeň se pokusila vyrukovat na soupeře s tvrdostí. Na ledě se taky hodně jiskřilo. „Plzni už pracovaly nervy, šla do toho až s přehnanou agresivitou a my se přece nenecháme mlátit," říkal urostlý zadák Komety Jiří Vašíček. „Naše situace je kritická. Kdybychom ale nevěřili, že dokážeme přepsat historii, nemuseli bychom v sobotu vůbec nastupovat," mínil Kovář.

„Plzeň určitě udělá všechno, aby mohla sérii ještě vrátit na led. Její hráči vypadají docela podrážděně, asi je štve, jak skvěle chytá Trvaj. Je to s nimi víc boj než hokej, ale nemáme strach a obětavě hraje celé mužstvo," tvrdil slovenský obránce Komety Jozef Kováčik.

Reklama