Hlavní obsah

Plzeňský Kovář: Kdybychom nevěřili v obrat, tak už ani nenastoupíme

Brno

Ani plzeňský Jan Kovář zatím nedokáže překonat famózně chytajícího Jiřího Trvaje v brance hokejové Komety. Přesto si reprezentační útočník nechce připustit, že by už v sobotu večer měla pro jeho klub na brněnském ledě skončit extraligová sezóny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kovář (vpravo) se spoluhráči z Plzně Dudou, Strakou, a Modrým

Článek

Věříte ještě, že můžete zabránit Brnu v cestě do finále?

Kdybychom nevěřili v obrat, tak v sobotu už ani nenastoupíme. Myslím, že v historii české extraligy se ještě žádnému celku nepovedlo otočit sérii ze stavu 0:3, tak zkusíme být první.

K tomu ale nejdřív musíte překonat brankáře Trvaje, který neinkasoval už 149 minut v řadě. Dokáže na něj najít recept?

Chytá skvěle, o tom není diskuse. Má prostě formu, nevypadávají z něho puky, navíc se k němu vždycky přikloní i štěstí. Bohužel my jsme v posledních dvou zápasech neměly puky před brankovištěm, takže mu pak nemůžeme dát gól.

Nebere vám famózní Trvaj střelecké sebevědomí?

Možná trošku jo, ale já nejsem vyloženě střelec a jsem zvyklý čekat na ty góly. Musíme se ještě více dostávat do šancí a něco proměnit, protože jsme nedali gól ani z přesilovek.

Sice máte v každém zápase víc střel než Brno, jenže schází efektivita...

Ono je jedno, jestli to skončí 0:1 nebo 3:4, furt prohráváme o ten gól a v sobotu prostě musíme jít na led s tím, že ten gól už musíme dát. Nemyslím, že by to pro nás muselo být přímo frustrující. Jen do toho musíme ještě víc šlapat, protože nijak viditelně nás Brno nepřehrává.

Tímto směrem se odvíjí váš optimismus před čtvrtým zápasem?

Mám dojem, že Kometa ani v jednom zápas nebyla nějak výrazně lepší než my. Ta série ještě není u konce a uděláme všechno proto, abychom se vrátili hrát ještě do Plzně. Přijeli jsme do Brna vyhrát alespoň jeden zápas, což můžeme ještě zvládnout. Jen nesmíme myslet na to, jaký je stav série.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec