Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:3Stav série 3:1Bujaré oslavy se odkládají, Plzeň zabrala a Kometa doma padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vostřák 0 : 1
7. Erat 1 : 1
17. Kovář 1 : 2
22. Vostřák 1 : 3
26. Svoboda 2 : 3
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Grandiózní semifinálová jízda dostala trhlinu. Kometa Brno neprolétla touto vyřazovací fází jako uragán. Ze západu Čech fouklo. Brněnští hokejisté v sobotu poprvé prohráli s plzeňskými Indiány, a to 2:3. Ti tak snížili stav série na 1:3 na zápasy. Pátý zápas těchto soupeřů v České pojišťovně play-off Tipsport extraligy se hraje v pondělí.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Plzeňský Jan Kovář (uprostřed) se raduje z gólu v Brně

Článek

Po 63 sekundách utkání hráli domácí přesilovku, ale gól dali překvapivě hosté. V oslabení ujel Pavel Vostřák a překonal Jiřího Trvaje, jehož neprůstřelnost trvala 151 minut a 46 sekund! V předchozích dvou semifinálových kláních Indiány vždy vychytal.

Domácí ale dlouho neprohrávali. Při hře čtyři na čtyři srovnal v 7. minutě Roman Erat, který vystřelil od modré čáry a tečovaný puk skončil za zády dvacetiletého gólmana Marka Mazance. Během necelých sedmi minut hráči vstřelili dva góly, což předtím dokázali za 120 minut v předešlých dvou zápasech. V sedmnácté minutě navíc vystřelil z kruhu hostující Jan Kovář a puk, který letěl k levé tyčce, skončil v brance.

Marné přesilovky Komety

Jestli měl Trvaj štěstí a téměř vše mu doposud v sérii vycházelo, tak si na začátku druhé části sáhl pro další porci smůly. Vostřák mezi kruhy vystřelil puk, ten byl tečovaný brněnským Jakubem Koreisem, Trvaj stačil zareagovat, puk se mu otřel o lapačku, ale přesto skončil za brankovou čárou.

Jenže Kometa rychle odpověděla. Za čtyři minuty našel místo u levé tyčky brankáře Mazance Tomáš Svoboda, který snížil na 2:3. Fanoušci v Kajot areně opět ožili. V polovině utkání je málem zmrazil opět Vostřák, ale Trvaj si s jeho šancí poradil a plzeňský útočník nedosáhl na hattrick. V následné přesilovce Plzně si zase poradil se střelou Kováře, který stál u jeho pravé tyčky.

Brno se dočkalo i dvojnásobné početní výhody, ta mohla trvat až 38 sekund. Jenže domácí si nevypracovali jedinou šanci a v následné klasické přesilovce dopadli podobně. Postupem času začalo docházet k více kontaktům, což poznal i plzeňský Radek Duda, který se sice nenechal vyprovokovat, přesto šel na trestnou lavici, na druhé straně putoval na hanbu Tomáš Malec. Když se Duda vrátil z trestné, chvíli hrál, pak se dostal opět do křížku a vyfasoval deset minut za nesportovní chování.

Kvůli faulům Komety hosté dostali šanci hrát sekund pěti proti třem. Ondřej Kratěna trefil tyčku, gól ale do konce druhé třetiny nepadl.

Za prvních deset minut třetí třetiny si hráči nevytvořili vážnější šanci, kterou by brankáři museli řešit. Největší možnost měl Vostřák, ale ten svůj třetí gól utkání opět nedal.

Necelých sedm minut před koncem třetí dvacetiminutovky domácí vstřelili gól, ale ještě předtím rozhodčí pískali a gól neuznali z důvodu, že obránce Jeřábek ležel v brankovišti a sudí se domnívali, že může být zraněný. O dvě minuty později se hosté ocitli v oslabení, ubránili se a byli tři minuty od první výhry v této partii. Nakonec se vítězství dočkali. Indiáni dokázali překazit vítěznou jízdu Komety a oba týmy se opět potkají v pondělí. A scénář bude stejný. Brno po výhře jde do finále, Plzeň drží naději.

Česká pojišťovna play off, semifinále:
Kometa Brno - Plzeň 2:3ON-LINE
Branky a nahrávky: 7. Erat (Koreis), 26. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Kováčik) - 3. Vostřák (Vykoukal), 17. Jan Kovář (Vlasák), 22. Vostřák (Vykoukal). Rozhodčí: Minář, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Petrovický - Balej, H. Zohorna, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Plzeň: Mazanec - Marušák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo, J. Jeřábek - Duda, Martin Straka, Kratěna - Pletka, Jan Kovář, Vlasák - Michal Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Stránský, M. Heřman, Mrňa - Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec