Hlavní obsah

Bojuju s Kometou, s kocoury v černých dresech, zlobil se "Dudlík"

Bojoval, chtěl vyhrát, dostal se do potyček a vyfasoval i osobní trest. Takový byl Radek Duda. Po čtvrtém semifinále se Plzeň mohla radovat, vyhrála v Brně a snížila sérii na 1:3 na zápasy. V sobotu porazila Kometu 3:2. A Duda byl ten, který nejvíce dráždil brněnské fanoušky. "Bojuju proti všem, no. Bojuju proti Kometě, proti kocourům v černých dresech. Je pak těžký zůstat nad věcí, protože vám nikdo nepomůže a musíte si pomoct sám," nechal se slyšet plzeňský bouřlivák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

Na druhé straně patří k těm, kteří dokáží použít i pěsti, obránce Jiří Vašíček, ale ten je zatím v klidu. Brno vede a bek, který přišel v sezóně ze Slavie, nemusel zatím startovat nadmíru své nervové ústrojí. Dudu ale nepřehlédne.

„Myslím, že už ho začínám poznávat. První zápas byl takový mrtvý, teď se rozjíždí. Je to jedině dobře, že je takto vyhecovaný. Když bude sedět naproti (trestná lavice), tak nám jen pomůže, tak ať tam jen sedí," usmíval se i přes porážku Vašíček, který se nad výrokem "kocouři" jen pousmál.

„Dudlík má zvláštní průpovídky, ty emoce do toho ale patří. Něco na sebe zakřičíme, je to vyhecované, ať si říká co chce. My chceme hlavně dotáhnout čtvrtý zápas, pak ať si mluví, co chce," má jasno Vašíček.

„Každý by si měl sáhnout do svědomí a řídit to trochu fair play. Jirka Trvaj včera ztropil trochu divadelní scénu, neuznali nám gól. Myslím si, že to rozhodčí trochu nezvládají," nebral si Duda servítky.

Je smutný, že soudí dvěma metry, to mi přijde ubohý, řekl Duda

Když Duda vyfasoval ve druhé třetině osobní trest za nesportovní chování, tak u toho byl i domácí Radim Bičánek.

„Nevím, co se stalo, to vyplynulo ze hry, Radek hraje naplno, my se snažíme dělat svoji práci, tohle k play-off patří," nechtěl po utkání pitvat tuto situaci brněnský kapitán. „Co si řekneme na ledě, to tam zůstane, tím to končí. To k tomu patří, bez emocí by play-off nebylo ono. Šarvátky se stupňují, ale nemyslím si, že tam bylo něco osobního, tohle patří ke hře," uzavřel debatu Bičánek.

A Duda? „Jejich taktika je vás vykolejit, vyprovokovat a dostat mimo hru. Bohužel nevím, co chtějí ty rozhodčí ještě vidět, aby je to trklo nebo co jako zamýšlí. Je smutný, že soudí dvěma metry, to mi přijde ubohý," řekl také Duda.

Reklama

Související témata: