Hlavní obsah

Je třeba tomu dát všechno, nechat si klidně natlouct a urvat hlavu, burcuje Modrý

Brno

Bojují, nevzdávají se, ale mají před sebou jedinou volbu. Musí jen vyhrávat. První zápas o život hokejisté Plzně v Brně zvládli. Teď musí vyhrát ještě třikrát v řadě, pokud jen jednou zaváhají, tak v letošní sezóně končí. Taková je tvrdá realita semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Potyčky mezi hokejisty Brna a Plzně v semifinále play off

Článek

„Tady je nějaký charakter v týmu, řekli jsme si, že naši fanoušci si zaslouží, abychom sérii vrátili do Plzně, pak se může stát cokoliv. První krok byl důležitý, abychom našli cestu, jak vyhrát. Je třeba tomu dát všechno, nechat si klidně natlouct a urvat hlavu, ale dát prostě všechno týmu," řekl po sobotní výhře 3:2 zkušený obránce Jaroslav Modrý.

Dva góly v tomto důležitém klání vstřelil devětatřicetiletý útočník Pavel Vostřák, který v této sérii hrál jen v prvním utkání, poté až ve čtvrtém.

„Klobouk dolů, Pavel Vostřák dostal šanci a chopil se jí naprosto famózně, dal dva góly a byl velkým strůjcem našeho úspěchu," měl jen slova chvály jedenačtyřicetiletý Modrý.

„Dneska to bylo vyhecované, byl to play-off zápas, ty předchozí byly opatrnější. Důležité je, že  jsme dali první gól a nepustili Kometu do vedení, první gól tomu pomohl, domácím to srazilo sebevědomí, zvlášť kdy jsme dali gól v oslabení," povídal po utkání Vostřák, který byl strůjcem prolomení jedné velké mizérie. Plzeňští hráči vyhráli před touto výhrou venku v play-off naposledy v semifinále sezóny 2008/2009 na Slavii, od té doby jedenáct porážek.

„Nechtěli jsme prohrát 0:4 a chtěli jsme to vrátit domů," přiznal Vostřák, který byl blízko hattricku. „Měl jsem vystřelit hned, ale puk šel za mě, snažil jsem se ho nacpat nahoru, ale gólman dobře vyjel, měl jsem to řešit jinak," přiznal útočník, který zatím nedostal tolik šance ukázat se. „Tady se nikdy neví, třeba to příště bude stejné, nevím," dodal Vostřák, který si užíval bouřlivé atmosféry. „Každý rád hraje v takové atmosféře."

Reklama

Související témata: