Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 2:1Litvínov se přiblížil jistotě udržení v extralize, porazil Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Majdan 1 : 0
15. Furch 1 : 1
35. Ručinský 2 : 1
Záznam online reportáže

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 10. kola skupiny o udržení v extralize Slavii těsně 2:1 a jsou jen kousek od jistoty udržení v extralize, neboť na poslední Mladou Boleslav mají k dobru dvě kola před koncem šest bodů. Vítězný gól vstřelil ve 35. minutě útočník Martin Ručinský. Kuriozitou zápasu je branka, která byla připsána slávistickému gólmanovi Dominiku Furchovi. Stal se tak prvním brankářem v historii samostatné české soutěže, jenž dokázal skórovat.

Článek

Po úvodním oťukávání, kdy oba týmy hledaly skulinky kudy projít do obrany soupeře, udělali hosté ve čtvrté minutě chybu v rozehrávce, kterou vystihl Majdan, namířil si to přímo k Furchovi a nekompromisně poslal puk za jeho záda. V 10. minutě se osmělili i hosté, kdy obránce Krejčík prověřil Fraňka střelou z levého křídla, ale domácí brankář si s jeho pokusem poradil.

Na druhé straně si ve středním pásmu vyměnili puk Hübl s Lukešem, ten vyslal na Furcha tvrdou ránu, ale slávistický brankář vytěsnil puk do rohu hřiště. V další domácí šanci byl po Šlégrově přihrávce Hübl, který pálil bez přípravy do odkryté branky, ale minul a mohl se pouze chytit bezmocně za hlavu. Šlégr byl při chuti, dvakrát bombou prověřil Furcha, ale slávistický mladík si s jeho pokusy poradil.

V 15. minutě signalizovali rozhodčí výhodu pro domácí, dezorientovaný a tísněný Jareš ovšem naslepo nahrával do své obranné třetiny a k jeho smůle doklouzal puk do prázdné branky, ve které už nebyl Franěk, neboť uvolnil místo dalšímu bruslaři. Hosté se tak radovali z kuriózní branky, kterou rozhodčí připsali Furchovi, který se jako poslední hráč z hostujícího družstva dotkl puku. V závěru první třetiny hrála Slavia 55 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, ale bez gólového efektu.

Druhá část byla stejně urputná a opatrná z obou stran jako úvodní dějství. První vážnější příležitosti se dočkali diváci až ve 25. minutě, kdy našel Lukeš krásnou zadovkou přeš šířku útočné třetiny Hübla, tomu však střela nesedla podle představ, Furch se stačil rychle přesunout ke své tyčce a puk ukryl pod svou výstroj.

Na straně Pražanů měli příležitosti Pospíšil a Sklenář, ovšem ztroskotali na Fraňkovi. Ve 35. minutě zachytil při přesilové hře na útočné modré čáře puk Šlégr, nezpanikařil, zvedl hlavu a přesně přihrál volnému kamarádovi a litvínovskému kapitánovi Ručinskému, který se zblízka nekompromisně trefil do horního růžku a poslal Vervu do vedení.

Ve třetím dějství už zápas připomínal spíše boj než pohledný hokej. Za zmínku stojí pouze dvě akce; nejprve se ve 43. minutě ukázali hosté rychlým protiútokem v oslabení, kdy ujela dvojice Jelínek - Jaškin, ale slibná šance skončila pouze na boční síti. Za domácí kontroval pěknou akcí Frolík, který našel u levé tyčky volného Hübla, ale tomu dnes nebylo přáno a nechal tak opět vyniknout pouze výborně chytajícího Furcha.

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Majdan, 35. Ručinský (Šlégr, Frolík) - 15. Furch. Rozhodčí: Fraňo, Polák - Kostka, Horinek. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 3130.
Litvínov: Franěk - Kousalík, Kubát, Jareš, Stříteský, Černošek, Brejčák, Šlégr - Majdan, V. Hübl, F. Lukeš - Kafan, Frolík, Ručinský - Černý, Hujsa, Gerhát - Kubinčák, Jenáček, Laš. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
Slavia: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Šulc, Dresler - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, P. Jelínek, Mavrojanidis. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec