Hlavní obsah

Pátá bitva Indiánů s Kometou. Doufám, že fanoušci připraví peklo, přeje si Duda

Brno,Praha

Boj a vypjatých šedesát minut. To, když nebude prodloužení nebo nájezdy. Brněnští hokejisté mohou v pondělí slavit po jedenačtyřiceti letech postup do finále extraligy. Ale hrají venku, na území Indiánů, kteří je v sobotu porazili. A bylo živo, virózy zbavený Radek Duda provětral brněnské ovzduší. Dnes bude ale doma. Co se bude dít, kdo vyhraje?

Foto: Igor Šefr, ČTK

Potyčky mezi hokejisty Brna a Plzně v semifinále play off

Článek

Kometa vede v semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy nad Plzní 3:1 na zápasy, není v takovém stresu jako Plzeň. Ta musí vyhrát, jedině vítězství jí zaručí pokračování této partie, která má své tváře. Brněnský Jiří Trvaj vychytal po sobě dvakrát nulu, plzeňský gólman Marek Mazenec byl u porážky, když po jeho chybě soupeř získal a využil dvojnásobnou přesilovku. Přesto se mu daří, ve třech utkáních jen čtyřikrát inkasoval. Radek Duda minule prokázal svůj temperament. Trojice brněnských Svobodů pravidelně boduje, plzeňský Pavel Vostřák se vrátil do sestavy a vstřelil dva góly.

"Teď jsou důležité nervy, musím je udržet na uzdě. Ale mně fakt přijde, že rozhodčí mají celé play-off zakázané vylučovat fauly na Dudu. Já rozhodně nejsem žádný svatoušek, ale faulů na mě bych opravdu našel," myslí si bouřlivák s číslem 69 na zádech, který si musel vyslechnout v sobotu od domácích fanoušků i ostřejší pokřiky.

Doufám, že fanoušci připraví peklo, přeje si Duda

Teď se vše obrátí. Plzeň bude mít fanoušky na své straně. "Doufám, že připraví peklo, potáhnou nás dopředu a budou šestým hráčem. Musí dostat rozhodčí pod tlak, jako je dostávají v Brně," přeje si Duda.

Pokud Kometa ale na západočeském ledě zvítězí, pojede domů s veselou písničkou.  "Uděláme maximum, oni se nebudou chtít vzdát, bude to další těžký zápas, musíme hrát prostě líp," má jednoduchý recept brněnský obránce Jiří Vašíček. „Plzeň má svoji kvalitu, budeme se snažit urvat výhru u nich," přidal se kapitán Radim Bičánek.

Ale domácí nepůjdou do zápasu na porážku. "Je třeba tomu dát všechno, nechat si klidně natlouct a urvat hlavu, ale dát prostě všechno týmu," řekl po sobotní výhře 3:2 zkušený obránce Jaroslav Modrý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články