Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:7Stav série 1:4Skládačka je složena. Brno zdrtilo Plzeň a Kometa letí dále, zahraje si o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Divíšek 0 : 1
4. Svoboda 0 : 2
5. Balej 0 : 3
14. Straka 1 : 3
39. Kováčik 1 : 4
41. Hanzlík 2 : 4
45. Svoboda 2 : 5
50. Dlouhý 2 : 6
53. Divíšek 2 : 7
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejový sen se dále plní. Semifinálová jízda skončila po pěti zápasech. Kometa Brno prolétla touto vyřazovací fází nečekaně rychle. V pondělí porazila plzeňské Indiány 7:2 a vyhrála sérii 4:1 na zápasy. Po tomto kvapíku se stala prvním finalistou České pojišťovny play-off Tipsport extraligy a po jedenačtyřiceti letech bude hrát o titul. A to jako první extraligový tým, který šel až z předkola. O posledním dílku skládačky rozhodl začátek první třetiny, kdy hosté za čtyři minuty vstřelili tři góly.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu do sítě Plzně.

Článek
Fotogalerie

Hosté nastoupili bez útočníka Jakuba Koreise, ale velký problém to pro ně v počátku utkání vůbec nebyl. Po 65 sekundách se dostal k odraženému puku Tomáš Divíšek, který nic nevymýšlel a prostřelil Marka Mazance. Brno vedlo 1:0 a Divíšek vstřelil čtvrtý gól ve vyřazovacích bojích, potvrdil, že je neproduktivnějším hráčem play-off, dosáhl na šestnáctý bod.

Na začátku čtvrté minuty hrála Kometa přesilovku a Tomáš Svoboda bekhendem prostřelil plzeňského gólmana podruhé. Asistence? Divíšek. Domácí chtěli s touto sérií něco udělat, ale nyní kousali hořkou chvíli. Navíc za další minutu přidal přesnou ránu Jozef Balej a domácí nemohli věřit, prohrávali 0:3 a pro Mazance tento zápas skončil dříve, než pořádně začal.

Indiáni museli k uchování nadějí vyhrát, ale prožili začátek jako z děsivého snu. Ve 14. minutě plzeňští fanoušci ožili, kapitán Martin Straka vypálil z kruhu a Jiří Trvaj neměl šanci. Domácí využili teprve druhou přesilovku v této semifinálové partii a prohrávali už jen o dva góly po prvních dvaceti minutách. Byl to vypjatý souboj brněnského gólmana a domácích útočníků. Ale také Svoboda v druhé brance držel šance Indiánů na zvrat.

Trvaj odolal i ve dvojnásobném oslabení

Na začátku prostřední části hrála Plzeň přesilovku, měla šance, ale Trvaj opět prokazoval, že má formu. Hosté se dostali pod tlak a sázeli jen na rychlé výpady. Po jednom se brankář Svoboda ocitl chvíli i ve vzduchu.

Západočeši dostali velkou šanci v další početní výhodě, hráli dvě minuty v pěti proti třem. Jenže bránicí trojice a Trvaj v brance předvedli heroický a obětavý výkon a první přerušení přišlo až po minutě a půl. Když Tomáš Vlasák nastřelil tyčku, takhle obrovská šance domácích byla prohospodařena.

Ve 34. minutě se po delší době dostali do šance i hosté. Tyčku nastřelil obránce Tomáš Žižka, který se vydal do útočeného pásma Plzně.

Před koncem prostřední dvacetiminutovky se dostala i Kometa do početní výhody, ale plzeňský brankář neměl práci, hosté stále vedli 3:1. Ale za pár sekund přece jen gól padl. A skončil v domácí brance. Nahození Jozefa Kováčika, dva hráči clonili před Svobodou, ten nic neviděl a stav 4:1.

Raketový nástup do třetiny Plzni nestačil

Raketový start zažili domácí do třetí třetiny. Přihrávka zpoza branky a Jiří Hanzlík za devatenáct sekund snížil na 2:4. Teď se dala čekat od Plzně hra jediným směrem a horké chvíle gólmana brněnského Trvaje. Jenže.

Jiří Vašíček vystřelil, Adam Svoboda vyrazil a Tomáš Svoboda odražený puk bekhendem dostal do branky ve 45. minutě. On už podruhé v tomto utkání a Kometa byla blízko finále, vedla 5:2 a Indiánům se opět přiblížil možný konec sezóny. Když deset minut před šedesátou minutou využil přesilovku Radek Dlouhý, vedlo Brno už 6:2. Plzeň se musela už spoléhat jen na zázrak. Ten nenastal. Naopak Divíšek jel sám na Svobodu a zvýšil na 7:2, domácí dostali definitivu a Kometa odjela domů s výhrou a hlavně postupem do finále extraligy.

Semifinále ČP play-off Tipsport extraligy
Plzeň - Brno 2:7 (1:3, 0:1, 1:3)on-line
Branky a nahrávky: 14. Martin Straka (Vlasák, Vykoukal), 41. Jiří Hanzlík (Jan Kovář, Martin Straka) - 2. Divíšek (Malec), 4. T. Svoboda (Divíšek, Jakub Svoboda), 5. Balej (Polodna), 39. Kováčik (L. Čermák), 45. T. Svoboda (Vašíček, Divíšek), 50. Dlouhý (H. Zohorna, L. Čermák), 53. Divíšek (Kováčik, Žižka). Rozhodčí: Hodek, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:8, navíc Vlasák - Malec oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 8236. Konečný stav série: 1:4.
Plzeň: Mazanec (5. A. Svoboda) - Marušák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo, J. Jeřábek - Duda, Martin Straka, Kratěna - Pletka, Jan Kovář, Vlasák - Michal Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Stránský, M. Heřman, Mrňa - Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - H. Zohorna, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Haluza - Balej, Švaňhal, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín