Hlavní obsah

Pardubice zaplatí za chování fanoušků pokutu 10 tisíc korun

Praha

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů (APK) potrestala Pardubice pokutou 10 tisíc korun za nesportovní a nevhodné chování diváků v nedělním pátém utkání semifinále play off proti Liberci. Informoval o tom asistent ředitele APK Antonín Vansa.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost hokejistů Pardubic.

Článek

Za rozhodnutého stavu 8:1 pro Pardubice zaházeli fanoušci led odpadky, které dopadly i na střídačku libereckého mužstva. Rozhodčí v zápise o utkání uvedli, že závěrečné čtyři sekundy se kvůli zaházenému ledu nehrálo a pouze doběhl vymezený čas.

Nepřístojnosti pardubického publika následovaly poté, co se liberecký obránce David Štich snažil čtyři sekundy před sirénou opakovaně vyprovokovat šarvátku s protihráči. Po předchozích varováních mu sudí udělili trest ve hře, což doprovodil zlostnými reakcemi při odchodu do kabin a zahozením hokejky.

Štichovi byla kvůli trestu automaticky zastavena činnost na jedno utkání. Disciplinární komise v úterý rozhodne, zda mu udělí další trest.

V úterý se bude komise zabývat i žádostí Komety Brno o zrušení trestu pro útočníka Jakuba Koreise za faul na plzeňského Jakuba Jeřábka po odehrání kotouče. Koreis má vynechat nadcházející dva semifinálové duely. Určitě přijde o dnešní utkání v Plzni.

Komise bude řešit také podněty Karlových Varů a Pardubic. Západočeši chtějí nechat přezkoumat zákrok mladoboleslavského útočníka Zdeňka Bahenského z nedělního utkání skupiny o udržení, kdy Bahenský deset minut před koncem atakoval beka Romana Proška. V utkání dostal menší trest a navíc osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

Reklama

Související témata: