Hlavní obsah

Kometa je ve finále. Žádné juchání, jsme nakřáplí, série nás stála hodně sil, přiznal Divíšek

Plzeň

Radovali se s fanoušky, objímali se na ledě, skákali po sobě, zařvali si v šatně. To vše pro okamžik, na který dřeli několik měsíců. Kometa Brno porazila v semifinále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy v pátém utkání Plzeň 7:2 a vyhrála sérii 4:1 na zápasy. Cesta tohoto týmu z předkola nekončí. Od pondělí bude bojovat o mistrovský hokejový pohár. S kým? Buď Pardubice, nebo Liberec. „Za týden se hraje, máme dva dny volno, hlavní teď bude regenerace, protože tahle série nás stále hrozně sil, jsme rádi, že jsme ji takto ukončili,“ rozdával úsměvy na všechny strany Tomáš Divíšek, nejproduktivnější hráč play-off.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Tomáš Vlasák z Plzně a brněnští hráči Jiří Vašíček a Tomáš Divíšek

Článek

Koho do finále?

Já si nepřeju, ale teď bych si vzal Pardubice. Myslím, že by to mohla být krásná série, mám to tam rád, jsem tam doma. Ale jinak mi to je jedno.

V pátém semifinále jste Indiánům vstřelili sedm gólů, dva dostali, opět se ukázal brankář Jiří Trvaj, souhlasíte?

Jirka je úžasný, myslím si, že to finále je jeho. On nás sem dotáhl, my mu za to opravdu hodně děkujeme, chytal zase famózně. Dlouho jsem ho neviděl takhle chytat, bál jsem se, aby mu tam nenapadaly blbý góly jako dneska Mazimu (plzeňský Mazanec dostal za první čtyři minuty tři góly a střídal). Ale on to drží hodně dlouho. Ať to aspoň ještě čtrnáct dní podrží.

Budete hrát o titul, Kometa je ve finále po 41 letech, přijdou nějaké oslavy už nyní?

Říkali jsme si, že to oslavíme, že budeme trochu juchat, ale opravdu jsme trochu nakřáplí a ta série nás stála hodně sil. Neumím si představit, že budeme hodně slavit. V Plzni mají výborné pivo, takže si necháme něco do autobusu a uvidíme dál, ale teď se necítím na žádné skákání.

Za Plzeň chytal i Adam Svoboda, váš kamarád. Byli jste v kontaktu?

Zavolali jsme si, ale on chytal v prvním zápase, pak až teď na konci, nechtěl jsem ho moc rozptylovat, nebylo tam nic, oba gólmani ale chytali dobře.

Co kdyby vám někdo řekl na začátku roku, že budete hrát finále, co byste odpověděl?

V prosinci jsme byli dvanáctí, plácali jsme se u dna, s tím samým týmem jsme ale udělali hodně práce a jsme ve finále. Myslím, že zaslouženě. Hrajeme dobře, jsme tam zaslouženě. Teď už to opravdu euforie je, já se pořád opakuju, nejsme takoví jako plzeňští hokejisti, ale my jsme to ubojovali, i když stav 4:1 neodpovídá průběhu série. Ze začátku nám to tam dneska napadalo, měli jsme i štěstí, ale ubojovali jsme to.

Zvláště při dvojnásobném oslabení, které trvalo celé dvě minuty...

Tam jsme tomu dali pevný základ, to nám hrozně pomohlo. Tomáš Malec tam zlikvidoval asi čtyři střely, Trvka chytal. Tam jsme se odrazili.

Reklama

Související témata: